Komunalno Opština Kotor / - FOTO: OPšTINA KOTOR
18/08/2023 u 11:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Komunalno Kotor dobilo tri nova vozila u vrijednosti od pola miliona

Komunalno Kotor DOO je započelo modernizaciju i unifikaciju voznog parka u cilju kvalitetnijeg i efikasnijeg obavljanja osnovne djelatnosti

Kupovinom dva specijalna vozila za odvoz otpada i kamiona sa dizalicom, Komunalno Kotor DOO je započelo modernizaciju i unifikaciju voznog parka u cilju kvalitetnijeg i efikasnijeg obavljanja osnovne djelatnosti, a time i temeljnijeg očuvanja životnog prostora Kotora, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Vrijednost vozila, koja će od  danas biti u upotrebi, iznosi 568.637,08 eura (sa PDV-om), a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Opštine Kotor.

- Vozila su stigala u period godine koji je izuzetno zahtjevan sa stanoviša održavanja gradske čistoće i predstavljaće značajno rasterećenje s obzirom na pritisak koji je postojao zbog gotovo svakodnevnih urgentnih servisnih intervencija i visokih izdvajanja za održavanje već dotrajalih vozila - kazali su iz Opštine Kotor.

Kako navode, radna zapremina vozila za odvoženje smeća je šesnaest kubika.

- Vozila su njemačke proizvodnje. Mercedes Benz je proizvođač osnovnog vozila, dok je nadgradnja dijela za utovar i istovar smeća marke Faun Vriopres. Mercedes je, takođe, proizvođač šasije i motora kamiona sa dizalicom za rad na visini, a nadgradnja je firme Socage. Komunalno Kotor od januara ove godine održava javnu rasvjetu u zoni morskog dobra, nabavkom ovog vozila stvoreni su osnovni uslovi za realizaciju tog posla ali i za obavljanje ove djelatnosti u drugim opštinskim reonima - ističu iz Opštine. 

Kvalitet opreme, dostupnosti i cijena održavanja, te mogućnosti brzog i lakog servisiranja, bili su važni parametri u odlučivanju o kupovini vozila. Njihovo stavljanje u funkciju doprinijeće bržem i dugotrajnijem obavljanju osnovne djelatnosti od javnog interesa.

Opština Kotor, u saradnji sa DOO Komunalno Kotor nastaviće da ulaže u tehničku opremljenost ovog Društva, investiranjem u nova vozila, mašine i, svakako, u dalju modernizaciju opreme i sredstava za rad.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 02:19