FOTO: Sa događaja / - FOTO: SA DOGAđAJA
03/03/2024 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica sa ambasadorkom SAD uručio sertifikate polaznicima obuke na temu Tehnike finansijskih istraga

Ovom obukom su crnogorski istražitelji ojačani sofisticiranim znanjima o istražnim tehnikama finansijskog kriminala i forezničkog računovodstva

Državni sekretar Petar Koprivica je zajedno sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke uručio sertifikate polaznicima obuke koju je organizovao ICITAP na temu Tehnike finansijskih istraga. Obuku je vodio Međunarodni tim za obuku za kriminalističke istrage.

Petar Koprivica je uputio čestitke polaznicima obuke i izrazio uvjerenje da će stečena znanja i vještine biti veoma značajne prilikom sprovođenja finansijskih istraga i rasvjetljavanju krivičnih djela u kojima je finansijska dobiti glavni motiv.

-Snaža podrška koju ambasade Sjedinjenih Američkih država pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova je veoma značajna, posebno u domenu snaženja kapaciteta, kako kroz obuke i usavršavanje službenika, tako i kroz vrijedne donacije, a koje značajno doprinose unapređenju materijalno – tehničkih uslova rada i modernizaciji sistema bezbjednosti.

Ovom obukom su crnogorski istražitelji ojačani sofisticiranim znanjima o istražnim tehnikama finansijskog kriminala i forezničkog računovodstva.

Ambasadorka Rajnke je još jednom istakla snažnu podršku Crnoj Gori u njenim naporima jačanja vladavine prava i unapređenja kapacitete u borbi protiv korupcije i transnacionalnog organiziranog kriminala.Tim za odnose s javnošću

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:23