Kotor spasavanje / - FOTO: SLUžBA ZAšTITE I SPASAVANJA
19/04/2024 u 23:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kotor: Mladić pao na stijene, intervenisali vatrogasci

Kotorski vatrogasci i Uprava pomorske sigurnosti spasili su mladića koji je pao na stijene u blizini rta Platamuni, saopštili su vatrogasci.

- Dana 19. aprila  u 16:24 časova Služba zaštite i sapšavanja je obaviještena od strane Policijske ispostave Kotor, da je u blizini rta Platamuni došlo do pada osobe na stjenovitom dijelu obale i da je potrebna akcija spašavanja. Na intervenciju je upućeno sedam vatrogasaca sa potrebnom opremom. Dolaskom na lice mjesta, zatečena je mlađa muška osoba sa frakturom ruke na više mjesta i u stanju šoka - naveli su kotorski vatrogasci.

Zbog konfigurecije terena, kako dodaju, spašavanje se nije moglo izvršiti kopnenim putem, pa je u pomoć pozvana Uprava pomorske sigurnosti Bar koji su za manje od pola sata bila na lice mjesta sa plovilom SAR 5 i posadom od dva čovjeka.

- I pored valovitog mora, povrijeđeno lice je prebačeno na plovilo odakle je preveženo do ekipe ZHMP jedinica Kotor koja je čekala u uvali Ploče. Zahvaljujemo se Upravi pomorske sigurnosti na veoma brzom reagovanju kao i ZHMP jedinici Kotor na izuzetnoj saradnji - ističu iz SŽ Kotor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:06