/ - FOTO: SKRINšOT
16/01/2023 u 15:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kovač: Jedino slučaj Lora 3 nije dobio sudski epilog

Ministar pravde, Marko Kovač, kazao je da treba razmišljati o revidiranju sporazuma, jer se, kako navodi, Ugovor odnosi samo na obavezu crnogorskih organa, da postupaju po zahtjevima hrvatskih istražnih organa

Pred Odborom za politički sistem i pravosuđe u toku je kontrolno saslušanje o primjeni sporazuma državnih tužilaštava Crne Gore i Hrvatske o gonjenju počinilaca krivičnih djela ratnih i zločina protiv čovječnosti, s posebnim akcentom na istragu slučaja Lora 3, javlja TVCG prenosi portal RTCG.

Ministar pravde, Marko Kovač, kazao je da treba razmišljati o revidiranju sporazuma, jer se, kako navodi, Ugovor odnosi samo na obavezu crnogorskih organa, da postupaju po zahtjevima hvratskih istražnih organa.

-Što se tiče slučaja Lore 3, odnosi se na 14 pripadnika JNA iz Crne Gore, takozvane nikšićko-šavničke grupe, tokom '92. godine. Širom Bosne i Hercegovine, na više lokacija su pronađeni posmrtni ostaci 12 pripadnika JNA, jedno od lica iz ove grupe razmijenjeno je posredstvo Crvenog krsta '92. godine, ali je zbog povreda preminuo godinu danas kasnije u Crnoj Gori. Dakle, u ovom slučaju još nema optužnice u Hrvatskoj, jedino slučaj Lora 3, u kojem su stradali crnogorski državljani nije dobio sudski epilog- kazao je Kovač na Odboru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 07:51