Dragan Krapović / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
30/04/2024 u 08:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Crna Gora ne zaboravlja i odaje počast stradalima

Nakon 25 godina stradanja civila u NATO bombardovanju, u malom Plavskom mjestu Murino, iz godine u godinu, odjekuje gorak trag nepravde, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović.

- Nedužne žrtve Murina, među kojima su i djeca, trajna su opomena stravičnosti ratnih zbivanja ali i obaveza čuvanja kulture sjećanja i izgradnje dugoročnog mira. Stradanje jednog ljudskog života, uzrokovano bilo kojim ljudskim činom, predstavlja poraz čovječanstva kroz vjekove, dok je stradanje i jednog jedinog djeteta razlog da planeta zanijemi zauvijek - kazao je Krapović.

Danas, kako dodje, kada se prisjećamo bola u kojem je utihnula Crna Gora, kada se prisjećamo Olivere, Julije, Milke, Manojla, Miroslava i Vukića osjećamo odgovrnost da gradimo i čuvamo mir, kako bol, patnja i stradanje više nikada ne bi proželi naše porodice i našu državu.

Dviјe i po deceniјe od kako јe NATO bombardovao varošicu Murino: Vriјeme prolazi, rane јoš krvare

- To je naš najveći dug prema nedužno nastradalima iz Murina ali i trajna obaveza prema našim potomcima  - istakao je.

Crna Gora ne zaboravlja i odaje počast onima koji nisu ni znali da će, tog 30. aprila 1999. godine biti zapamćeni na ovaj tragičan način. Mir da zavlada među ljudima, ma gdje bili i ma kada živjeli na Zemlji, zaključio je u saopštenju.       

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 05:31