Konstantin-Mihailo Grigorije i Dragan Krapović / - MO
18/03/2024 u 16:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović i Grigorije: Uspješna saradnja u okviru RACVIAC-a

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas u Ministarstvu odbrane sa direktorom Centra za bezbjednosnu saradnju RACVIAC, ambasadorom Konstantinom-Mihailom Grigorijem.

Krapović je izrazio zadovoljstvo sastankom, kao i sveukupnom dobrom saradnjom sa Centrom za bezbjednosnu saradnju, čija je Crna Gora punopravna članica od 2007. godine.

- Crna Gora je posvećena regionalnim inicijativama, kao vidu saradnje od velikog značaja s aspekta unapređenja bilateralnih odnosa država regiona, kao i prosperiteta cjelokupnog Zapadnog Balkana - istakao je ministar.

image

Sa sastanka

- MO

Takođe, naglasio je da se saradnja sa RACVIAC-om sprovodi kroz učešće crnogorskih predstavnika na brojnim radionicama, obukama i konferencijama iz oblasti međunarodnih odnosa i saradnje, evroatlantskih integracija, reformi sektora bezbjednosti i kontrole naoružanja.

Grigorije je istakao da je doprinos Crne Gore radu RACVIAC-a značajan i izrazio uvjerenje da će i u narednom periodu Crna Gora nastaviti da upućuje svoje predstavnike na obuke i aktivnosti koje se realizuju u cilju jačanja regionalne stabilnosti i bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi.

image

Saradnja u okviru RACVIAC-a

- MO

Posebno je naglasio podršku procesima evropskih i evroatlantskih  integracija zemalja Zapadnog Balkana, čija je stabilnost jedan od preduslova za očuvanje stabilnosti u Evropi.

- Uvjeren sam da će RACVIAC nastaviti da promoviše jačanje institucionalnih kapaciteta zemalja članica za suočavanje sa savremenim bezbjednosnim izazovima - kazao je Grigorije.

U organizaciji RACVIAC-a se u periodu od 17. do 22. marta 2024. godine realizuje kurs po „Sporazumu o podregionalnoj kontroli naoružanja – SPKN, član IV, Dejtonskog sporazuma“ u Budvi. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore pružaju punu logističku podršku realizaciji praktičnog dijela kursa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:59