DRAGAN KRAPOVIĆ / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
04/09/2024 u 19:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krapović: Ne ulazim u tuđa ovlašćenja, pa neću dozvoliti ni da se drugi miješaju u moja

U svom radu isključivo rukovodim Ustavom i zakonima i da nikada sebi ne bih dozvolio da preuzimam bilo kakva ovlašćenja koja mi ne pripadaju, pogotovo kada je riječ o Savjetu za odbranu i bezbjednost, saopštio je ministar odbrane Dragan Krapović.

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović rekao je danas da nije dobio nijedan zvaničan dokument u vezi statusa načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Zorana Lazarevića. Milatović je kazao da ministar odbrane Dragan Krapović najavio da će da poništi rješenje prethodnog ministra i Lazarevića da penzioniše, čime bi, kako je rekao, Krapović preuzeo ulogu Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojim predsjedava predsjednik.
- Jednako svjesni ovlašćenja Savjeta, moramo biti svjesni i ovlašćenja ministra odbrane koja su precizno zakonski uređena. Na isti način kako mi nije namjera da ulazim u tuđa ovlašćenja zasigurno neću dozvoliti da se bilo ko drugi miješa u moja, kao ministra odbrane- naveo je u saopštenju.

Milatović: Nijesam dobio dokument o penzionisanju Lazarevića

-Povodom opaske predsjednika Milatovića o pohvalama na račun generala Lazarevića ističem da tom prilikom nisu iznešeni nikakvi "hvalospjevi" već je iskazano elementarno poštovanje za karijeru i doprinos generala Lazarevića, kako od strane članova Savjeta, tako i od mene kao ministra odbrane- naveo je Krapović.

On je rekao da je tražio da general Lazarević ostane prisutan tokom rasprave o predlogu da bude razrješen dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, iako je predloženo od strane predsjednika Milatovića da tokom rasprave napusti prostoriju u kojoj se sjednica Savjeta održavala.

- Smatram da je sve što radim i predlažem u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i u interesu Crne Gore i naših građanki i građana, lišeno bilo kakvog partikularnog ili dnevnopolitičkog pristupa, na način koji odgovara ozbiljnosti i dignitetu institucije na čijem sam čelu- zaključio je Krapović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 04:17