DRAGAN KRAPOVIĆ / - DRAGAN KRAPOVIĆ
06/09/2024 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krapović: Neistinite tvrdnje Abazovića oko nabavke dva vojna broda, nije bilo korupcije

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da zbog optužbi lidera GP URA Dritana Abazovića, koje su juče iznešene u parlamentu o nabavci dva patrolna broda, da ti navodi nisu tačni. Smatra da ovakvo postupanje Abazovića i drugih poslanika je sa ciljem da se ovaj projekat kompromituje, ne slučajno već ciljano.

- Neistinite su tvrdnje poslanika Dritana Abazovića oko nabavke dva vojna broda. Pravni osnov nabavke dva patrolna broda je sporazum između vlada Crnne Gore i Francuske s pratećim tehničkim aranžmanom. irma i brodogradilište Keršip je 45 % u vlasništvu Naval grupe, a ta grupa je 62 oddsto u vlasništvu Vlade Francuske. Ove optube za korupciju odnose se i na crnoogorsku i francusku stranu, jer složićete se, optužbe za korupciju ne mogu bitgi vezane samo za jednu stranu- kazao je on.

Ministarstvo odbrane: Nismo donijeli rješenje o prestanku službe generalu Lazareviću

Kako je kazao, zbog težine optužbi i načina na koji su iznesene dužan je bio da reagujem.

- Ne postoji poljska firma koja učestvuje i posreduje u tom poslu.To je notorna neistina, te tvrdnje su zlonamjerne. Abazović je ustvari optužio svog kolegu Filipa Adžića i državnog sekretara da su vodili proces pogrešno jer je taj posao urađen za vrijemme Vlade Dritana Abazovića- istakao je Krapović. 

Ministar je pročitao odgovor tadašnjeg državnog sekretara Krsta Perovića koji je kazao da je jedna od značajnijih aktivnosti bila nabavka patrolnih brodova.

- Komisiju je obrazovao tadašnji mnistar Filip Adžić, a ta komisija je napravila izvještaj na stručan način te je Naval grupa izabrana kao najbolji ponuđač. Nije bilo nikakvih posredniččkih firmi za taj posao. Očekujem da se gospodin Abazoović izvini za optužbe iznesene u parlamentu. Jako je ružno kompromitovati državni projekat zbog neččega što vam je tri minuta prije sjedniice palo na pamet- rekao je Krapović i da je cifru od 139 hiljada napisala 43 Vlada. 

Uskoro opširnije...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 14:52