Sa 35. sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost / - KABINET PREDSJEDNIKA
18/09/2024 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krapović pozvao Milatovića da hitno zakaže sjednicu Savjeta za odbranu

Ministar odbrane Dragan Krapović pozvao je predsjednika države Jakova Milatovića da u najkraćem roku zakaže sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost, radi razrješenja dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Zorana Lazarevića.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je Krapović uputio Milatoviću dopis sa apelom da se u najkraćem roku zakaže sjednica Savjeta radi donošenja neophodnih odluka.

Navodi se da je Krapović tražio zakazivanje sjednice u prvom redu zbog razrješenja dužnosti Lazarevića, kako bi se omogućilo imenovanje novog načelnika Generalštaba.

- S tim u vezi, podsjećam Vas da sam, kao odgovoran čovjek i ministar, predložio oficira koji bi trebalo da zamijeni Lazarevića na dužnosti načelnika Generalštaba VCG - naveo je Krapović u dopisu.

Lazarević traži od Milatovića da potpiše odluku o razrješenju

On je podsjetio da je sa razrješenjem saglasan i sam Lazarević, što je, kako je dodao, naveo u svom nedavnom dopisu upućenom predsjedniku države.

- Odluka je u potpunosti u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost, te ne bih želio da se miješam u njeno donošenje, osim u dijelu nadležnosti koje mi pripadaju shodno zakonu - naglasio je Krapović.

On je istakao da je VCG hitno potrebna kadrovska reforma u skladu sa strateškim dokumentima i procjenama potreba službe za podmlađivanje.

"Pa bi se svako dalje odlaganje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost negativno reflektovalo na stanje u VCG, lanac komandovanja, kao i na ispunjavanje obaveza koje proističu iz misija Vojske", dodao je Krapović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 13:07