Dragan Krapović i Nebojša Rodić / - MO
26/03/2024 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović-Rodić: Definisati nove oblike saradnje i međusobno uvažavanje nacionalnih potreba i prioriteta

Crna Gora je posvećena kredibilnom članstvu u NATO i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, uz zalaganje za uzajamno poštovanje nacionalnih odluka i njegovanje političkog dijaloga, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović na sastanku sa ambasadorom Srbije u Podgorici Nebojšom Rodićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Dragan Krapović je Nebojši Rodiću poželio uspješan mandat i istakao da očekuje da će se odbrambena saradnja sa Srbijom temeljiti na obostranoj spremnosti za aktivan doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Krapović je istakao da je Crna Gora, kao punopravna članica Alijanse, posvećena kredibilnom članstvu u NATO, kao i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, uz zalaganje za uzajamno poštovanje nacionalnih odluka i njegovanje političkog dijaloga, navodi se u saopštenju.

Krapović je rekao da je Crna Gora posvećena EU integracijama i nepokolebljiva u ispunjavanju neophodnih uslova za pristupanje Uniji.

On je ukazao i na važnost Berlinskog procesa koji je, kako je dodao, ključan za jačanje regionalne saradnje i dalje reforme usmjerene na usklađivanje nacionalnih propisa sa EU regulativama.

Rodić je rekao da vjeruje da će saradnja sa Ministarstvom odbrane Crne Gore ići u smjeru revitalizacije bilateralnih odbrambenih odnosa, uz obostrano zalaganje za definisanje novih modaliteta saradnje i međusobno uvažavanje nacionalnih potreba i prioriteta.

On je ukazao na značaj regionalnih inicijativa za jačanje međusobnog povjerenja i promovisanje aktivnog doprinosa zemalja Zapadnog Balkana evropskoj bezbjednosti.

Sagovornici su, kako je saopšteno, naglasili oblasti u kojima je moguće osnažiti odbrambenu saradnju u narednom periodu i istakli spremnost za unaprjeđivanje dobrosusjedskih odnosa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:28