/ foto: vlada cg
11/01/2024 u 20:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Laković: Teško je reći da li su bezbjednosne službe aljkavije radile prije ili nakon tunela

Pokazane slike, pohapšeno i zatvoreno nekoliko ljudi, sada isti pušteni, naveo je Laković

Teško je odlučiti se da li su bezbjednosne službe aljkavije radile prije, u toku ili poslije kopanja tunela, kazao je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković (Evropa sad).

- Hronologija jednog tunela - poslije par dana pompezno i hvalisavo objavljeno da je riješen slučaj i to ‘sve sami, bez ičije pomoći’. Pokazane slike, pohapšeno i zatvoreno nekoliko ljudi, sada isti pušteni. Nakon 4 mjeseca istrage nijedan komad ukradenog oružja nije pronađen, ne zna se tačno ni šta fali iz depoa, ne zna se ko su nalogodavci, izvršioci, šta je bio motiv. Teško je odlučiti se da li su bezbjednosne službe aljkavije radile prije, u toku ili poslije kopanja tunela- naveo je Laković na mreži X.

Osvrnuo se i na to zašto postupak vodi Osnovno državno tužilaštvo. 

- Zato što je vrlo moguće da se radi o ad hoc kriminalnoj grupi, okupljenoj samo za ovo djelo, sa namjerom da provali u sudski depo i otuđi drogu, oružje ili šta već, što bi značilo da se radi o krivičnom djelu kriminalno udruživanje iz čl. 401 za koje je nadležno ODT- kazao je Laković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:59