Martinović i Lakušić sa saradnicima / foto: Regionalni vodovod
15/01/2024 u 19:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lakušić– Martinović: Bezbjednost i zaštita državne imovine od ključne važnosti

Regionalni vodovod i Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore 2021. godine su potpisali sporazum o postavljanju kamere na lokaciji iznad postrojenja Regionalnog vodovoda, na vodoizvorištu Bolje Sestre

Predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Zoran Lakušić i direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Vladimir Martinović sa saradnicima razgovarali su danas o implementaciji sporazuma o međusobnoj saradnji i zaštiti izvorišta Bolje Sestre i Skadarskog jezera od negativnih uticaja.

Regionalni vodovod i Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore imaju dugogodišnju uspješnu saradnju.

U 2021. godini su potpisali sporazum o postavljanju kamere na lokaciji iznad postrojenja Regionalnog vodovoda, na vodoizvorištu Bolje Sestre.

„Kamera je korišćena od strane Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero, kako bi se nadzirala oblast Malog blata i spriječio krivolov u tom području. Zaštita državne imovine, koja je data na upravljanje Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore i Regionalnom vodovodu je od posebne važnosti. Oba ova javna preduzeća imaju odgovornost da vode brigu o očuvanju i zaštiti prirodne i kulturne baštine Crne Gore“, saopšteno je poslije sastanka.

Kako bi osigurali adekvatnu bezbjednost i zaštitu, navedena preduzeća obavljaju fizičku i tehničku zaštitu imovine koja im je povjerena.

To uključuje postavljanje odgovarajućih nadzornih sistema, angažovanje stručnog osoblja za obezbjeđenje i sprovođenje smjernica i planova zaštite koji su usvojeni.

„Pravilna bezbjednost i zaštita državne imovine je od ključne važnosti kako bi se osiguralo da ona ostane očuvana i na raspolaganju za buduće generacije. Takođe, adekvatna zaštita omogućava da građani i posjetioci uživaju u prirodnim ljepotama i resursima koje ove oblasti pružaju“, piše u saopštenju, u kojem se na kraju dodaje:

„Bezbjednost i zaštita vodoizvorišta Bolje Sestre je u nadležnosti Službe zaštite Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje. Ta služba obavlja fizičku i tehničku zaštitu i nadzor izvorišta 24 sata dnevno, u skladu sa usvojenim Planom zaštite štićenih objekata“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:21