Lalošević sa mbasadorima / - MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH
11/07/2023 u 15:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lalošević ugostio ambasadore Njemačke, Francuske i Italije

Sastanak je organizovan u znak podrške predstojećoj konferenciji borda direktora Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), koja će se održati u Tirani

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević ugostio je danas u prostorijama Ministarstva ambasadora Republike Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea, Njemačke Petera Feltena i ambasadorku Italije Andreinu Marselu. Sastanku je prisustvovao i direktor Direktorata za mlade Martin Luljđuraj.

Sastanak je organizovan u znak podrške predstojećoj konferenciji borda direktora Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), koja će se održati sledeće sedmice u Tirani, a kojoj će prisustvovati i ministar Lalošević.

Ministar je podsjetio na značaj podrške koju ove zemlje pružaju favorizovanju zajedništva mladih.

RYCO je regionalna međuvladina organizacija, nastala kao proizvod Berlinskog procesa, od strane premijera šest vlada zemalja Zapadnog Balkana (Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore), 4. jula 2016. godine u Parizu, na Samitu o Zapadnom Balkanu.

Crna Gora, odnosno ministar Lalošević, predsjedavala je 2022. godine Upravnim odborom RYCO-a.

Jasan idejni cilj ovakvih i sličnih inicijativa, kako je kazao minister, jeste umrežavanje mladih, ne samo na nacionalnom, već i na regionalnom nivou. Samim tim saradnja mladih ljudi širom Balkana jeste nešto na čemu moramo aktivno raditi, jer jedino tako možemo stvoriti bolju i zdraviju budućnost našeg regiona.

Ambasador Felten istakao je da "smo na istoj strani", te da ta asocijacija može mnogo da doprinese, obećavši da će jemačka, Francuska I Italija dati punu podršku na jačanju njenih kapaciteta.

Ministar Lalošević zaključio je da Berlinski proces nema alternative, te da se asocijacija RYCO već do sada pokazala prilično uspješnom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 11:36