Momčilo Leković / - DEMOKRATE
28/05/2024 u 18:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Leković: Ne shvatam naredbu AZLP da MUP ukloni video-nadzor

Potpuno mi je neshvatljiva odluka Agencije za zaštitu ličnih podataka (AZLP) kojom naređuju Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) da u roku od sedam dana stavi van funkcije sistem video-nadzora javnih površina u Podgorici, Baru i Budvi, kazao je Momčilo Leković, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore.

- Ovo ističem prevashodno sa aspekta bezbjednosti jer je jasno da je implementacija ovog sistema dovela do smanjenja opšte stope kriminala kao i povećanja stope otkrivanja teških krivičnih djela, sa akcentom na ubistva i teška ubistva, te da je potpuno jasno koliko je njegovo postojanje opravdano, zbog čega isti pa i napredniji sistem koriste većina zemalja članica EU.

Mislim da je i AZLP jasno koliko naša zemlja ima problema sa obračunima kriminalnih klanova i koliko je ovaj sistem bio jaka mjera koja je zasigurno doprinijela da se obračuni preveniraju ili bar brzo otkriju.

Šaranović traži odlaganje Rješenja o gašenju video-nadzora javnih površina

Ovo pišem kao građanin grada na čijim ulicama je poslednjih 10 godina bijesnio pravi rat u kojem je život izgubilo na desetine sugrađana, samim tim shvatajući na pravi način koliko funkcionisanje ovog sistema može biti djelotvorno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 10:23