Ljiljana Lutovac / - SNP
06/02/2024 u 11:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lutovac: Kazniti počinioce napada na radnika Nacionalnih parkova

Izlaganje počinalaca krivičnom gonjenju je moralna dužnost i obaveza kako bismo se izborili za pravednije i bezbjednije društvo

Vjerujem da će pravosudni organi biti odlučni u preduzimanju radnji iz svoje nadležnosti kako bi osigurali najveći mogući stepen zaštite građanima u obavljanju svojih dužnosti, a istovremeno i odgovorne za napad nad službenim licem, radnikom NPCG, pravedno kazniti bez rizika od proizvoljnosti sudova, istakla je Ljiljana Lutovac, potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada.

- Unapređenje pravnih okvira, uspostavljanje djelotvornih pravnih lijekova i sankcionisanje počinilaca krivičnih djela imperativ su svakog društva. Izlaganje počinalaca krivičnom gonjenju je moralna dužnost i obaveza kako bismo se izborili za pravednije i bezbjednije društvo - navela je ona.

Lutovac je naglasila da treba ohrabriti građane da prijave napade i druga krivična djela kojima mogu postati žrtve, i time poslati poruku potencijalnim počiniocima da su napadi i prijetnje nedopušteni, a nasilje neprihvatljivo za naše društvo u cijelini.

Socijalistička narodna partija Crne Gore u skladu sa svojim programskim principima u službi zaštite prava radnika daće svoj puni doprinos u ovom i svakom sličnom slučaju, poručila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:03