Због процедура гужве испред центара за социјални рад / Дан
18/01/2022 u 10:38 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мајке током прве седмице доставиле 1.775 захтјева за накнаде

Уз захтjев за аплицирање, потребни су доказ о обустави права на накнаду по основу рођења троjе или више дjеце, коjи по службеноj дужности обезбjеђуjу центри, уколико се не приложи уз захтjев

Кориснице накнада по основу материнства до 14. јануара доставиле су надлежним центрима за социјални рад 1.775 захтјева за обештећење. Како наводе из Министарства финансија, центрима за социjални рад, ово је податак за прву седмицу подношења приjава од 10. до 14. jануара.

– Наjвише захтjева jе достављено Центру за социjални рад за Главни град Подгорица, општину у оквиру Главног града Голубовци и општину Тузи (449), Центру за социjални рад за општину Биjело Поље (327) и центрима за општине Беране, Андриjевицу и Петњицу (204) и Даниловград (124), док су остали центри били на нивоу од 96 до 44 захтjева. У првоj седмици jе наjмање приjава стигло Центру за социjални рад за општину Херцег Нови (44) – наводе из овог ресора, пише портал "Дан".

Уз захтjев у коjем странка наводи да аплицира за обештећење као бивша корисница накнаде, потребни су доказ о обустави права на накнаду по основу рођења троjе или више дjеце, коjи по службеноj дужности обезбjеђуjу центри, уколико се не приложи уз захтjев. Доказ да ниjе корисница пензиjе обезбjеђуjу центри за социjални рад, осим за кориснице пензиjе коjе достављаjу доказ од Фонда ПИО да су подниjеле захтjев за обуставу пензиjе, закључно са 31. мартом ове године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:34