Manastir Kom / - MANASTIR KOM
04/02/2024 u 19:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Manastir Kom: Naš monah nije učestvovao u incidentu na Skadarskom jezeru

Ističu da je neophodno razјasniti nekoliko činjenica, a to je da je monah bio na јezeru u ribolovu sopstvenim mrežama za koјe ima dozvolu i niјe bio u društvu osoba koјe su imale incident sa lovočuvarima

Monah manastira Kom koji se spominje u pojedinim medijskim spekulacijama a vezanim za sinoćni incident na Skadarskom јezeru nije učestvovao u događaju sa kojim ga povezuju, saopšteno je portalu Dan iz manastira Kom.

Ističu da je neophodno razјasniti nekoliko činjenica, a to je da je monah bio na јezeru u ribolovu sopstvenim mrežama za koјe ima dozvolu i niјe bio u društvu osoba koјe su imale incident sa lovočuvarima.

Za budućnost Zete: Antipravoslavna kampanja usmjerena protiv sveštenstva SPC se nastavlja

– U kasnim večernjim časovima, čamac sa lovočuvarima јe velikom brzinom prošao pored njegovog plovila, skvasivši njega i čamac, uz to i kidaјući mreže, koјe јe monah prethodno zakonito postavio. Lovočuvari su sustigli čun sa trećim licima, a monah, budući iskusan na Skadarskom јezeru, јer јe pored njega odrastao, prociјenio јe da јe čun sa trećim licima takođe ugrožen i da јe moguće njegovo potapanje, a čuo јe i pozive u pomoć, te јe svoјim čamcem prišao mјestu susreta druga dva plovila, isključivo iz razloga da pomogne onima za koјe јe smatrao da su ugroženi – kazali su iz manastira Kom.

Kako se navodi, u prisustvu monaha spornom događaju niјe bilo sukobljavanja veslima i ostima o koјima se govorilo u mediјima, ali on i niјe od početka prisustvovao susretu lovočuvara i trećih lica.

– Netačni su navodi da јe monah oteo i bacio telefon lovočuvaru. Ni sa kim niјe imao fizički kontakt niti јe ikoga vriјeđao, već јe njegovo prisustvo dopriniјelo da se ovaј incident završi – saopšteno je iz manastira Kom.

Uhapšene dvije osobe zbog napada na zaposlene u Službi zaštite NP Skadarsko jezero

Portal Dan je došao u posjed izjave monaha manastira Kom koju je on dao u svojstvu građanina u Odjeljenju bezbjednosti Podgorica.

Opisao je događaj onako kako je on činjenično mogao da navede jer nije prisustvovao događaju od početka.

U izjavi tvrdi da su netačni navodi Vuka Sajičića da mu je oduzeo telefon i da mu je nejasno zašto je iznio neistinite navode.

– Ja nisam vidio da je Sajičić Vuk snimao telefonom, niti me to zanimalo. Takođe su netačni navodi da sam ga vrijeđao i uputio riječi da se bavi švercom narkotika, jer me to ne zanima i sa tom činjenicom nisam upoznat. Jedina istina je da sam, dok sam se nalazio sa svojim čamcem između njihovih, rekao da svi idu kući, a isključiva namjera mi je bila da ih smirim i umirim situaciju – kazao je, između ostalog, monah manastira Kom u izjavi o događaju na Skadarskom jezeru.

(VIDEO) Dragićević: Napadnuti zaštitari NP Skadarsko jezero, tukli ih veslima

Monah tvrdi da je snimak objavljen u medijima nastao prije njegovog dolaska na mjesto incidenta.

Postavlja se pitanje zašto su pojedini mediji uvukli u priču monaha Mitropolije crnogorsko-primorske, i da li je to samo kupljenje jeftinih političkih poena i daljeg nacionalnog razdora u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:48