/ -FOTO: IN4S, SCREENSHOT
11/11/2022 u 13:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Markuš: DPS koristi Rome u političke svrhe, to zna svako ko u Crnoj Gori ima gram mozga

Priče o rasizmu su obična glupost da se sakrije zloupotreba djece, koju najvjerovatnije DPS plaća da bude više učesnika protesta, kazao je on

Publicista i književnik Jovan Markuš odbacio je optužbe Romskog savjeta koji su juče poručili da će protiv njega podići krivičnu prijavu jer je, kako tvrde, raspirivao fašizam i Rome nazivao "Romitima". 

Romski savjet tvrdi da Jovan Markuš podstiče fašizam: Naziva nas Romitima i omalovažava nas

Naime, Romski savjet je tvrdio juče da je Markuš na svojim profilima na društvenim mrežama postavio par fotografija učesnika protesta "Ima nas" koji je održan u utorak ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici. 

Iz Romskog savjeta smatraju da je Markuš podstrekivao na fašizam, da je nipodoštavao i omalovažavao Rome. 

- DPS koristi Rome u političke svrhe. To zna svako ko u Crnoj Gori ima gram mozga - kazao je Markuš za Portal Dan. 

Kako je naveo, čudno je da DPS-u ne smeta zloupotreba djece u političke svrhe već javno ukazivanje na to preuzimanjem javno obavljenih fotografija.

- Priče o rasizmu su obična glupost da se sakrije zloupotreba djece, koju najvjerovatnije DPS plaća da bude više učesnika protesta. Mislim da Romi, kao i oni koji razumno razmišljaju, treba da poštuju ovakvo ukazivanje na političke zloupotrebe djece od strane 30-to godišnje DPS vlasti. Orkestrirana kampanja portala koji su pod kontrolom DPS dovoljno govorili da sam ukazao na ono što im delegitimiše politiku prema Romima pred EU- zaključio je Markuš. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:18