Martinović i Duran / - MERT
05/12/2023 u 14:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović-Duran: Garantovana podrška Španije na evropskom putu Crne Gore

Na sastanku je bilo riječi io razvoju sjevera i turističkoj ponudi te regije, koja prema ocjeni sagovornika može jednako da bude dobra za investitore kao i primorje

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović, sastao se danas sa otpravnikom poslova  kancelarije Kraljevine Španije u Podgorici ambasadorom Manuelom Duranom i njegovim saradnicima.

Na početku sastanka ministar je informisan o španskim hotelima i kompanijama u Crnoj Gori, među kojima su dva velika hotelska lanca "Iberostar" i "Eurostar", kao i o aktivnostima vezanim za buduću saradnju dvije zemlje.

Iskazana je i podrška Španije u jačanju ekonomskih veza i budućih projekata.

Ambasador Duran kazao je da je Španija turstička zemlja baš kao i Crna Gora i da su izgradnjom hotela na našem primorju to i prepoznali.

Ministar Martinović je rekao da ga raduje interesovanje španskih hotelijera, posebno uzimajući činjenicu da je Španija jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.

- Vjerujem da Crna Gora isto tako ima šta da ponudi Špancima i sada, sa ove pozicije, mogu da kažem da su svi investitori, koji će poslovati u skladu sa zakonom, dobrodošli u našu zemlju - poručio je Martinović.

Na sastanku je bilo riječi io razvoju sjevera i turističkoj ponudi te regije, koja prema ocjeni sagovornika može jednako da bude dobra za investitore kao i primorje.

- Saglasni smo da je da je potrebno ulagati u Crnu Goru, uz poštovanje svih preporuka Brisela i uspostavljanja ravnoteže između ekoloških i ekonomskih projekata. Nadam se da će nam iskustvo Španije pomoći na tom putu - istakao je ministar Martinović.

Osim hotela, ono što takođe zanima Španiju za saradnju sa Crnom Gorom, jeste infrastruktura životne sredine i sve što je vezano za eko sistem.

Tokom razgovora bilo je riječi o prethodnom Izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru, gdje je iskazana puna podrška Španije u dijelu pomoći boljeg sljedećeg izvještaja.

Martinović je kazao da se nada da će Španija, kao zemlja članice Evropske unije (EU), nastaviti da bude partner Crne Gore na njom evropskom putu.

- Podrška Španije u procesu pristupanja vaše zemlje u EU je garantovana - poručio je ambasador Duran.

Na sastanku su bili prisutni i ekonomski savjetnik Ambasade Španije Hose Lopes Tomas de Karans i Ivan Kovač Barett, počasna konzulka Kraljevine Španije u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:45