Vladimir Martinović / - VLADA
27/06/2024 u 14:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Martinović: Za “Lake fest" 50 hiljada eura, za ‘‘Wild Beauty Art 2024” 90 hiljada eura

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera opredijelilo je 50.000 eura za organizaciju “Lake festa” u Nikšiću i 90.000 eura za “Wild Beauty Art 2024”, koji će se održati na Durmitoru u opštini Žabljak, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Na današnjoj sjednici Vlade, na predlog ministra Martinovića, usvojene su Informacija o organizaciji festivala „Lake Fest 2024.” s Prijedlogom ugovora i Informacija o organizaciji „Međunarodnog festivala ”Wild Beauty Art 2024” s Prijedlogom ugovora.

Ministar Martinović je istakao značajan uticaj oba festivala na Crnu Goru i regije u kojima se održavaju.

- Lake Fest se organizuje 13. godinu za redom u opštini Nikšić, što potvrđuje njegov tradicionalni karakter i stečeni renome. To je prepoznatljiv muzički događaj koji okuplja ljubitelje muzike iz regiona i šire, doprinosi promociji Nikšića kao kulturno-turističke destinacije, povećava turistički promet i jača lokalnu ekonomiju - rekao je ministar Martinović.

S druge strane, “Wild Beauty Art” festival promoviše umjetnost i kulturu u netaknutoj prirodi Crne Gore, doprinoseći ekološkoj svijesti i održivom turizmu.

- Održavanje ovog festivala u planinskim i ruralnim područjima podstiče razvoj lokalnih zajednica i privlači posjetioce iz cijelog svijeta, čime se doprinosi ekonomskom rastu i očuvanju prirodnih ljepota - istakao je ministar Martinović.

Zaključio je da oba festivala imaju ključnu ulogu u kulturnom i ekonomskom razvoju Crne Gore, pružajući platformu za umjetnike i privlačeći posjetioce, što doprinosi boljoj međunarodnoj prepoznatljivosti zemlje.

Lake fest objavio spektakularan line up, cijena karata za tri dana 45 eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 14:58