20. Maslinijada / - MASLINIJADA
25/01/2023 u 14:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Maslinijada od 27. do 29. januara

Kako najavljuju organizatori, u sklopu konferencije, biće priređena degustacija nagrađenih maslinovih ulja, a pratiće je tematska izložba barskih umjetnika, iz organizacije "Street in art"

Jubilarna 20. Maslinijada održaće se 27, 28. i 29. januara, a svečano otvaranje zakazano je za subotu, 28. januara, sa početkom u 11 časova, u Starom Baru.

Manifestaciju, u organizaciji NVO "Maslinijada" i NVO Udruženje maslinara "Antivari" Stari Bar, koja se održava pod pokroviteljstvom Opštine Bar, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, započeće Međunarodnom konferencijom pod nazivom "Maslinarstvo – tragom tradicije ka inovativnoj budućnosti", sa početkom u 17 časova, u Svečanoj sali Dvorca kralja Nikole u Baru.

Kako najavljuju organizatori, u sklopu konferencije, biće priređena degustacija nagrađenih maslinovih ulja, a pratiće je tematska izložba barskih umjetnika, iz organizacije "Street in art". Istog dana, biće organizovana i posjeta Barskoj uljari, za sve zainteresovane posjetioce.

U subotu, u 11 časova, manifestaciju će svečano otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, a prisutnima će se obratiti i Predsjednik Opštine Dušan Raičević. Biće uručene nagrade za najbolja maslinova ulja, najuspješnije maslinare, najbolje održavane maslinjake, kao i najljepše izložbene štandove.

U subotu i nedjelju, biće upriličen bogat kulturno-zabavni program, u kojem nastupaju: KUD "Rumija" i KUD "Jedinstvo", Barske mažoretke, Rock band Akademija, Nenad Knežević KNEZ, Džaja i Dino Beharović, Orkestar "Tuške meraklije", Žuti Serhatlić i Ari Hajdarević.

Tradicionalno, na izložbenim štandovima će biti besplatna degustacija maslina, maslinovog ulja, sira, meda, vina, domaćih sokova i ostalih prepoznatljivih jela barskog podneblja.

Maslinijada se organizuje od 2002. godine, pod sloganom "Maslina je ime Bara", i predstavlja jednu od najposjećenijih i najznačajnijih poljoprivredno-turističkih manifestacija u Crnoj Gori.

Za gledoce iz dijaspore, omogućen je prenos uživo, tokom oba dana, putem zvaničnog YouTube kanala NVO "Maslinijada".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:14