Janko Odović / - SASA MATIC
01/06/2024 u 18:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

MDUP: Saradnja s tužilaštvom i policijom ostaje naš prioritet u borbi protiv korupcije i nezakonitih aktivnosti

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine izražava punu podršku naporima tužilaštvu u borbi protiv svih nezakonitih postupaka, naročito kada oni dolaze od strane službenih lica, saopšteno je iz tog resora nakon hapšenja urbanističko građevinskog inspektora zbog sumnje da je zloupotrebio položaj.

- Današnja akcija Uprave policije uliva nadu da imamo snažnu podršku u borbi protiv svih vidova protivpravnih ponašanja, a narocito borbi protiv nelegalne gradnje. Uz puno poštovanje prezumcije nevinosti, moramo istaći da Ministarstvo čvrsto stoji uz organe gonjenja u nastojanju da se sve nezakonite radnje procesuiraju, ali i uz sve inspektore koji časno i pošteno obavljaju svoj posao. Saradnja s tužilaštvom i policijom ostaje naš prioritet u borbi protiv korupcije i nezakonitih aktivnosti. U prethodnom periodu odmah nakon otvaranja ovog pitanja, pa i u medijima, preduzeli smo mjere za unapređenje rada inspekcijskih službi. Rotacija inspektora sprovedena je s ciljem osiguranja nepristrasnosti i efikasnosti u radu. Aktivno radimo na poboljšanju njihovih uslova rada i profesionalnih standarda. Uveli smo GPS sisteme kako bismo pratili aktivnosti inspektora na terenu, što omogućava bolju kontrolu i transparentnost njihovog rada, navode iz MDUP.

U Podgorici uhapšen urbanističko građevinski inspektor

Dodaju da će uskoro svi inspektori biti opremljeni body kamerama koje će dodatno osigurati transparentnost i sigurnost u radu.

- Inspektori su sada pod “pojačanim nadzorom”, ali se ostvaruje i postavljeni cilj u reformisanju sistema - transparentnost i dostupnost podataka i informacija građanima, stručnoj javnosti i nevladinim organizacijama. Svaki slučaj nepravilnosti se istražuje i, ukoliko je potrebno, slijede odgovarajuće pravne mjere - pa i krivične prijave SDT i drugim nadležnim tužilaštvima. Ministarstvo ostaje posvećeno borbi protiv korupcije i svih oblika nezakonitih radnji, te ćemo nastaviti intezivnu saradnju s nadležnim organima kako bismo osigurali da se svi koji su se ogriješili o zakon privedu pravdi, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 12:48