Ilustracija / - Редакција
03/12/2022 u 17:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Menadžmenta DZ reagovao na izjavu Popović Petrić: Dolaskom Jokića unaprijeđen rad

Iznošenje tvrdnji u medijima da je direktor Jokić kršio zakon, „krio“ tendere i ostale segmente poslovanja, od nekog ko bi trebao najodgovornije da štiti ugled ustanove, a i sam je zaposlen u toj ustanovi, svakako je kršenje Poslovo- etičkog kodeksa, navodi se u reagovanju

Menažment Doma zdravlja u Podgorici reagovao je na izjavu predsjednice Odbora direktora te zdravstvene ustanove dr Natalije Popović Petrić, u kojoj navodi da je direktor DZ Danilo Jokić krio poslovanje.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

"U toku tekuće godine Odbor direktora ZU Dom zdravlja Glavnog grada sastao se 10 puta. Odbor je, na predlog predsjednice, sebi odredio najveću zakonski  moguću  mjesečnu nadokandu koja im  priprada, što je na godišnjem nivou 70000 evra. Od strane Ministarstva finansija to nije odobreno u Budžetu za 2022.,iako je planirano.

Svojim dosadašnjim radom nisu dali veliki doprinos Ustanovi, nisu unaprijedili poslovanje koje se može njima pripisati, nisu  obezbijedili bilo kakvu  donaciju ili ulaganje od kojih bi imali korist i građani i zaposleni. Statutom ustanove ove obaveze su u nadležnosti i Odbora direktora. I tužili su Dom zdravlja zbog neisplaćenih nadoknada. Toliko o domaćinskom i profesionalnom odnosu .

Od trenutka kada smo dobili novog direktora, Dom zdravlja je unaprijedio svoj rad, poboljšani su uslovi rada, unaprijeđene dijagnostičke procedure ( doniran digitalni rtg i mamografski uređaj ) , dobijene brojne donacije u vidu i roba i usluga  ukupne vrijednosti 374.358,29€ ,sve zahvaljujući  njegovom ličnom zalaganju .

Naslijeđeno stanje duga prema dobavljačima na dan 31.12.2020. je iznosio 585.535,29 eura, dok je stanje duga na dan 30.9.2022. dospjelo na 137.943,34 eura što govori o odgovornom i domaćinskom poslovanju .

Iznošenje tvrdnji u medijima da je direktor Jokić kršio zakon, „krio“ tendere i ostale segmente poslovanja, od nekog ko bi trebao najodgovornije da štiti ugled ustanove, a i sam je zaposlen u toj ustanovi, svakako je kršenje Poslovo- etičkog kodeksa.

Mišljenja smo da svaki eventualni prekršaj koji je mogao tokom rada ( a moramo podsjetiti javnost da je rukovođenje dr Jokića započelo u najgorim trenucima koje naš zdravstveni sistem pamti –COVID pandemija ) treba da bude eventulano predmet interesovanja nadležnih institucija, a ne proizvoljnog tumačenja ljekara u medijskom prostoru.

Cijeneći poziciju na kojoj se nalazimo i obzirom da smo zaposleni u Domu zdravlja, morali smo stati u odbranu ugleda Ustanove i ugleda direktora. "

Popović Petrić negira da se sveti direktoru: Јokić krio poslovanje Doma zdravlja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:56