Транспарент у Котору / - Б. Марковић
02/09/2021 u 15:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Михољски збор: Ми смо уклонили транспарент "Котор је уз митрополита" јер ће бити раширен испред Храма у Подгорици

Михољски збор позива грађане да се у суботу, 4. септембра у 15 часова окупе код цркве Покрова Пресвете Богородице у Шкаљарима и одатле, у великој бокељској аутолитији, крену за Подгорицу

Михољски збор је у договору са Братством православне омладине ,,Свети Лука" одлучио да транспарент са натписом "Котор је уз митрополита", умјесто у петак када је то било планирано, уклони дан раније у циљу припреме за суботу, 4. септембар, када ће бити раширен испред Храма у Подгорици, саопштили су из ове НВО.

Јавност је, међутим, обавијештена да је предсједник Општине Котор Владимир Јокић наложио да буде уклоњен транспарент подршке митрополиту Јоаникују који је био постављен преко магистрале у непосредној близини Луке Котор.

Из Михољског збора истичу да су са великом тугом и жаљењем примили све оне нетрпељиве поруке и покушаје нецивилизованог уклањања транспарента од стране неких грађана, који су, "мотивисани дјеловањем одређених политичких актера, вјерском догађају најбројније вјерске групације у Црној Гори, који представља остваривање њихових основних људских права, покушали да припишу политички карактер".

- У тренуцима када је наша Црква кренула путем смиривања тензија и слања Јеванђелских порука помирења и братске љубави, допринос у превазилажењу подјела у друштву постао је и наша морална дужност. Желимо овом приликом да се захвалимо свим грађанима Котора на порукама подршке, као и нашој браћи из Збора и Братства који су, нажалост, даноноћно морали да чувају транспарент, како не би дошко до његовог насилног уклањања. Такође, дугујемо и велику захвалност потпредсједнику Општине Котор, Синиши Ковачевићу, на подршци и немјерљивом доприносу - кажу у Михољском збору.

Они позивају грађане да се у суботу, 4. септембра у 15 часова окупе код цркве Покрова Пресвете Богородице у Шкаљарима и одатле, у великој бокељској аутолитији, крену за Подгорицу.

- Транспарент са јединственом поруком подршке Митрополиту који је ових дана красио Котор, тај дан ћемо раширити испред Храма у Подгорици, као јасну поруку да је Котор град истинске толеранције, међусобног уважавања и складног, политиком непомућеног суживота - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:23