foto: Arhiva / - NIKOLA SAVELJIC
10/03/2022 u 13:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милутиновић: Подржати иницијативу да се новинарима додијели посебан статус

Упитан да ли је дошло до побољшања сарадње са јавном управом након промјене власти, Милутиновић је рекао да се стиче утисак да не постоје темељне промјене

Директор дневног листа Дан Младен Милутиновић, говорећи на Међународној конференцији о одрживости медија и успјешним бизнис моделима, је истакао да новинари суочени са тешкоћама, притисцима и да се та врста посла мора тумачити на један други начин.

Он је рекао да се мора подржати иницијатива да се побољша положај новинара да им се додијели посебан статус, нешто слично службеном лицу или бенефицирани радни стаж.

Милутиновић је поручио да је неопходно да се врати законска одредба по којој новинар на суду није у обавези да открије идентитет извора.

Упитан да ли је дошло до побољшања сарадње са јавном управом након промјене власти, Милутиновић је рекао да се стиче утисак да не постоје темељне промјене.

Он је рекао да је много времена прошло, а да се мало урадило и да Влада мора више да уради како би се подстицао медијски плурализам.

 - Један корак напријед, а два или три назад. Имамо пројекте, али немамо законе, регулисане процедуре - рекао је Милутиновић.

Mеђународну конференцију о одрживости медија и успјешним бизнис моделима је организивала Медиjска асоциjациjа за jугоисточну Европу, а разговарано је са 100 представника из 50 црногорских медија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:50