Radomir Božović i Anđela Jakšić Stojanović / - FOTO: MPNI
09/05/2024 u 17:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo: Prosvjetarima uvećanje zarada od 1. jula i riješen međugradski prevoz

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović i predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore, Radomir Božović, potpisali su danas Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora kojim se zarade zaposlenima u prosvjeti uvećavaju za 10% počev od 1. jula 2024. godine.

- Takođe, kako bi se dodatno unaprijedio status zaposlenih u oblasti prosvjete, a u skladu sa dogovorom postignutim između Vlade Crne Gore i Sindikata prosvjete, od 1. septembra 2024. godine ukupno uvećanje neto zarade u kumulativnom iznosu biće najmanje 17% (uključujući i povećanje od 10% u bruto iznosu od 1. jula 2024.godine) - navode iz Ministarstva prosvjete.

Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora podazumijevaju i obezbjeđivanje finansijske podrške za sve zaposlene u prosvjeti koji putuju na posao van svog mjesta prebivališta i to u iznosu do 50% iznosa mjesečne karte, dodaje se.

Božović nakon sastanka sa Milatovićem: Sindikat ima primjedbe na predlog Vlade

Najznačajniji cilj ove Vlade je unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa na svim nivoima, tako da ćemo u narednom periodu intenzivirati i aktivnosti koje se, između ostalog, odnose i na kontinuirani rad na unapređenju položaja prosvjetnih radnika, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 21:10