Ministarstvo prosvjete / - DAN
29/01/2023 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete: Grijanje u školama neće biti problem ni ove ni naredne godine

Pljevaljske đake i profesore nakon produženog zimskog raspusta dočekuju tople škole

U crnogorskim školama, nakon produženog raspusta, sjutra počinje drugo polugodište. Iz Ministarstva prosvjete poručuju da grijanje neće biti problem ni u ovoj, ni u narednoj školskoj godini, jer u budžetu ima dovoljno novca za tu namjenu. Prevazišli su i probleme sa isporukom lož ulja, pa će i više od 100 škola koje koriste ovaj energent imati kvalitetno i uredno grijanje, prenosi Portal RTCG.

Pljevaljske đake i profesore nakon produženog zimskog raspusta dočekuju tople škole.

- U Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima sve je spremno za početak drugog polugodišta. Spremni su profesori, spremni su đaci, a imamo i dovoljne količine peleta, kazao je za TVCG direktor škole Bojan Strunjaš.

Sve škole u Pljevljima griju se na pelet, a nije ga faililo ni u prvom polugodištu.

- Sve je spremno za početak drugog polugodišta. Na zalihama imamo 15 tona peleta, što je dovoljno za sljedećih 20-ak dana, kaže Bojana Grujić, direktorica Gimnazije “Tanasije Pejatović”.

- Imamo na zalihama od 12 do 15 tona peleta i nijesmo imali ni u prvom polugodištu problema sa grijanjem, kazao je Borko Klačar, pomoćnik direktora OŠ Ristan Pavlović.

Produženi zimski raspust izazvao je različite reakcije, ali je za više od sto škola obezbijedio dodatno vrijeme za nabavku lož ulja i nesmetan početak nastave.

- Što se tiče lož ulja u toku je isporuke i imamo uvjeravanja iz Helenik petroleuma da će sve do početka škole biti isporučeno i da što se tiče energenata neće biti nikakvih problema, kazao je za TVCG direktora Direktorata za opšte srednje obrazovanje Slobodan Savović.

Obrazovni sistem bio je spreman za drugo polugođe po nastavnom planu i kalendaru, a Savović dodaje kako grijanje neće biti problem ni u ovoj, ni u narednoj školskoj godini, jer u Budžetu ima dovoljno novca za tu namjenu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:12