ilustracija / - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
10/09/2024 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete učestvuje u Governance projektu koji finansira EU

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija učestvuje u Governance projektu koji finansira Evropska unija u okviru Interreg IPA programa za Južni Jadran (2021-2027).

Projekat ima za cilj da podstakne jačanje veza između Crne Gore, Italije i Albanije kroz zajedničku obrazovnu i kulturnu viziju, promovišući snažnu saradnju za efikasan sistem obuke na nivou V Evropskog kvalifikacionog okvira.

- Seminari za izgradnju kapaciteta, kontekstualne analize koje se odnose na svaku zemlju pojedinačno i konačni akcioni plan, dace jasne smjernice kako podržati usklađivanje strategija i procedura u okviru prekogranične saradnje, fokusirajući se na zajedničke strategije pametne specijalizacije (S3) i procedure za priznavanje kvalifikacija, kako bi se obezbijedilo buduće pokretanje obrazovnog sistema u okviru V nivoa Evropskog kvalifikacionog okvira- navode u saopštenju.

Poseban cilj projekta je unapređenje efikasnosti javne uprave kroz promovisanje pravne i administrativne saradnje između građana, aktera civilnog društva i institucija.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:57