Ministarstvo prosvjete. nauke i inovacija / - PORTAL DAN
21/05/2024 u 09:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo sugeriše da se polumatursko veče OŠ "Vlado Milić" održi: Sankcionisati pojedinačnu odgovornost

Uskraćivanje doživljaja polumaturske večeri jednoj generaciji, konkretno polumaturantima JU OŠ „Vlado Milić“, predstavlja kolektivno kažnjavanje kojim bi se, svim sadašnjiim i budućim učenicima, poslala pogrešna poruka, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

- Krivica, kako u ovom tako i u  svakom drugom slučaju, mora biti  pojedinačno utvrđena i adekvatno sankcionisana. S tim u vezi uputićemo Školi sugestiju da polumatursko veče,  za one učenike čija krivica nije utvrđena, bude organizovano kako je to bilo i planirano. Takođe, obavještavamo javnost da je u veoma kratkom roku Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija izradilo projekat i obezbijedilo sredstva za hitno saniranje posledica požara u JU OŠ „Vlado Milić“. Nakon sprovođenja postupka javnih nabavki koji je u nadležnosti Škole, pristupiće se izvođenju radova  u što skorijem roku, navodi se u saopštenju.

(FOTO/VIDEO) Požar u OŠ "Vlado Milić", izgorelo 50 kvadrata krova

Po okončanju postupka utvrđivanja krivice pred nadležnim organima, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će pokrenuti postupak nadoknade štete od roditelja, odnosno staratelja učenika za koje se utvrdi da su odgovorni za izazivanje požara.

- Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će istrajati u utvrđivanju odgovornosti i svih ostalih aktera u ovom događaju, o čemu će javnost biti  informisana.  Veoma  je važno istaći da će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija istovremeno preduzimati mjere i raditi na zakonskim rješenjima u cilju prevencije i suzbijanja  svih pojava koje, između ostalog,   jedan značajan i svečan trenutak, kao što je završetak škole, mogu pretvoriti u djelo izazivanja opšte opasnosti po život i zdravlje ljudi. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ostaje posvećeno  osnaživanju obrazovno-vaspitnih  institucija, jednako važnom  ostvarivanju  obrazovne i vaspitne funkcije, te stvaranju  sigurnog okruženja  za  svu našu djecu, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 00:56