/ фото: ИЈЗ
08/01/2022 u 10:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Министарство здравља: Не фали љекара и тестова

Пораст заражених у посљедње двије седмице скоро да се није одразио на хоспитализације

Министарство здравља је саопштило да не фали ни љекара ни тестова, а пораст заражених у посљедње двије седмице скоро да се није одразио на хоспитализације.

Кривокапић за "Дан": Фале нам пулмолози и тимови за ковид амбуланте

- Пораст броја заражених Омикрон сојем корона вируса у посљедње двије седмице за сада, скоро да се није одразио на потребу за болничким лијечењем у Црној Гори. Број хоспитализованих је тек у благом повећању и сада износи 212 пацијената у цијелој држави, а то су углавном превентивни пријеми пацијената са хроничним обољењима који су хоспитализовани из предострожности. У исто вријеме, Министарство здравља помно прати и расположивост кадровских капацитета. Црна Гора има и редовне медицинске екипе, али и резервне тимове који, у сваком тренутку, могу да помогну колегама или да их замијене на радном мјесту. Подсјећамо јавност да захваљујући правовременој одлуци да реорганизујемо систем, љекари и медицинско особље из болница, у случају потребе, моментално могу да помогну колегама у домовима здравља- наводе у саопштењу.

Здравствени систем Црне Горе, како наводе, за сада је један од ријетких у Европи који нема хроничне проблеме ни недостатком љекара ни са недостатком тестова.

Из Министарства су реаговали на изјаву предсједнице Самосталног синдиката здравства Црне Горе Љиљане Кривокапић, која је у разговору за "Дан" оцијенила да су медицински радници у тешком положају због оптерећења током епидемије, док установама недостају пулмолози и већи број медицинских екипа у ковид службама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:52