Рас / - Влада
05/09/2023 u 15:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MKI: Dacić zaposlena u ministarstvu, ali ne savjetuje Ibrahimovića

Navode da ministar nema lične savjetnike

Ministarstvo kapitalnih investija (MKI) demantovalo je navode građanskog aktiviste Zarije Pavićevića da je Meliha Dacić zaposlena kao savjetnica ministra Ervina Ibrahimovića.

Pavićević: Ibrahimovićeva savjetnica uhapšena zbog trgovine ljudima



U saopštenju koje su dostavili medijima navode da Dacić jeste zaposlena u ministarstvu, ali na poziciji samostalne savjetnice.

- Za ovo radno mjesto propisan je opis poslova kako slijedi: Vrši poslove koji se odnose na: pripremu i realizaciju godišnjeg programa rada Vlade i praćenje ostvarivanja realizacije zaključaka Vlade, ostvaruje saradnju s organima države uprave i vodi odgovarajuće evidencije, priprema sastanke za potrebe državnih sekretara, vrši realizaciju zaključaka sa sastanaka; priprema materijale; vrši prijem stranaka za potrebe državnih sekretara; poslove koji se odnose na: prijem i obradu predstavki, pritužbi, molbi i drugih podneska podnijetih državnim sekretarima, pripremu potrebnih informacija, izvještaja i drugih materijala; obavlja i druge po nalogu pretpostavljenog- navode u saopštenju.

Navode da u opisu posla Melihe Dacić nije da savjetuje ministra Ibrahimovića te da on nema lične savjetnike jer takvo radno mjesto nije predvidjeno aktom o sistematizaciji.

MKI je pozvalo medije poštuju pretpostavku nevinosti u odnosu na sve građane pa i u odnosu na Melihu Dacić dok se pravosnažnom sudskom presudom ne utvrdi i rasvijetli njena uloga u eventulano izvršenom  krivičnom djelu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 08:48