Učenici Srednje stručne škole Bar / - MERIMA ĐUKIć SAVIć
20/04/2024 u 23:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mladi Eko-reporteri: Učenici JU Srednje stručne škole iz Bara osvojili pet diploma

Povodom Dana planete Zemlje danas je održana dodjela svečanih diploma najboljim mladim Eko-reporterima.

Na konkursu je učestvovalo 230 radova iz 12 srednjih i 26 osnovnih škola iz 14 gradova Crne Gore. Odabranih 95 radova vrednovao je trinaestočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u dvanaest tematskih kategorija.

- Sa ponosom možemo istaći da su učenici Srednje stručne škole iz Bara, u svoju školu i u svoj grad donijeli pet sertifikata, saopštila je Merima Đukić Savić, prof. biologije.

Učenike i njihove mentore pozdravili su Saša Karajović, izvršni direktor EKOM-a i Raba Hodžić, direktorica Zavoda za školstvo.

Prisutnima se obratila Tamara Brajović, direktorica Direktorata za zaštitu prirode u Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

image

Učenici Srednje stručne škole Bar

- MERIMA ĐUKIć SAVIć
image

Učenici Srednje stručne škole Bar

- MERIMA ĐUKIć SAVIć

- U kategoriji Kratke i ostale forme (do 500 riječi) treće mjesto osvojila je Ksenija Perišić za rad "Umjtnost je kiseonik društva". Pohvalu u istoj kategoriji dobila je Ema Kujović za rad "Šušanj-vječita inspiracija". U kategoriji Ekološki članci pohvalu za rad "Vila u tamnici" dobili su učenici Jovan Joksimović i Sara Arap, navodi se u saopštenju.

Crnogorski mladi ekoreporteri osvojili dva prva mjesta

Kako dodaje Đukić Savić, kruna pomenutih postignuća su svakako radovi dva učenika škole koja su po mišljenju stručnog žirija dostojna da Srednju stručnu školu i našu Crnu Goru predstave na Međunarodnom konkursu.

To je rad Sare Duraković na temu "Otpadne vode u Baru" i rad Andrije Perovića u kategoriji Ekološke foto-priče za rad "Portal u tajnu života".

Da se za ljepotu i zdravlje prirode može i treba boriti edukacijom mladih kroz istraživanje, čitanje i pisanje, pokazale su i mentorke pomenutih učenika Đukić Savić i Nataša Despotović, profesorica jezika i književnosti.

image

Učenici Srednje stručne škole Bar

- MERIMA ĐUKIć SAVIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:50