зграда Монстата / - Срђан Бољевић
17/02/2022 u 13:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Монстат: Просjечна циjена стана у новоградњи 1.16 хиљада ЕУР

Просjечна циjена квадрата стана у новоградњи у Црноj Гори мања jе 2,8 одсто у односу на трећи квартал прошле године, наводи се у саопштењу

Просjечна циjена квадратног метра стана у новоградњи у Црноj Гори у четвртом кварталу прошле године износила jе 1.16 хиљада ЕУР и већа jе 15.3 одсто у односу на исти период 2020, показали су подаци Монстата.

Просjечна циjена квадрата стана у новоградњи у Црноj Гори мања jе 2.8 одсто у односу на трећи квартал прошле године, наводи се у саопштењу.

Статистичари су казали да директан утицаj на просjечну циjену квадратног метра стана у новоградњи у Црноj Гори у четвртом кварталу прошле године има учешће просjечне циjене метра квадратног станова коjи припадаjу категориjи солидарне стамбене изградње.

То учешће jе, како су обjаснили, у посматраном кварталу било значаjно мање у односу на исти период претходне године.

Просjечна циjена квадратног метра стана у новоградњи у Подгорици у четвртом кварталу прошле године износила jе 1.23 хиљаде ЕУР.

- У приморском региону jе износила 1.37 хиљада ЕУР, у средишњем региону 610 ЕУР, док jе у сjеверном региону просjечна циjена квадратног метра стана у новоградњи износила 1.4 хиљаде ЕУР- прецизира се у саопштењу.

Просjечна циjена квадратног метра стана у новоградњи у Црноj Гори у категориjи предузећа у четвртом кварталу прошле године износила jе 1,21 хиљаду ЕУР, док jе у категориjи солидарна стамбена изградња износила 550 ЕУР.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:43