Recikliranje udžbenika / - FOTO: MPNI
13/06/2024 u 17:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MPNI: Recikliranja udžbenika i svesaka u svim osnovnim školama 14. i 17. juna

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u saradnji sa Deponijom d.o.o. Podgorica i Udruženjem Roditelji, organizuje akciju recikliranja udžbenika i svezaka u svim osnovnim školama, koja počinje sjutra, 14. juna.

- Ovom akcijom želimo da podignemo svijest o značaju recikliranja i očuvanja životne sredine među učenicima, nastavnicima i roditeljima - naveli su u saopštenju.

Iz MPNI su kazali da će učenici škola sjutra i 17. juna donositi knjige i sveske koje žele da doniraju za reciklažu.

- Radnici Deponije d.o.o. obići će sve škole u Podgorici, Tuzima, Zeti, Cetinju Danilovgradu i preuzeti materijal za reciklažu. Obići će i škole u Andrijevici, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Gusinju, Herceg Novom, Kolašinu, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Plavu, Petnjici, Pljevljima, Plužinama, Rožajama, Šavniku, Tivtu, Ulcinju i Žabljaku. Preostale škole iz ovih opština prikupljeni materijal će dostaviti nekoj od škola koje su im najbliže - navedeno je u saopštenju MPNI.

Navodi se da Deponija d.o.o. će krenuti u realizaciju obilaska škola od 18. do 25. juna.

- Nakon prikupljanja, papirni materijal biće odvezen, a od recikliranog materijala Deponija d.o.o. će opremiti dvorište jedne ili više škola u zavisnosti od količine prikupljenog materijala - dodaju iz MPNI.

Iz resora podsjećaju da recikliranje je jedan od najefikasnijih načina za smanjenje otpada i zaštitu naše životne sredine.

- Recikliranjem papira smanjujemo sječu šuma, smanjujemo količinu otpada na deponijama, štedimo energiju i podstičemo ekološku svijest kod mladih generacija koje će sjutra biti nosioci promjena i zaštitnici naše okoline - poručuju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:39