Anđela Jakšić Stojanović posjetila škole u Šavniku i na Žabljaku / - MPNI
19/03/2024 u 17:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI: Zahvaljujući donaciji SAD, uskoro radovi na školi „Vuk Knežević“ u Njegovuđi

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović posjetila je danas obrazovno-vaspitne ustanove u Šavniku i na Žabljaku kako bi upoznala sa uslovima i potrebama učenika i nastavnika u školama na ovom području.

Ministarka je sa saradnicima obišla JU OŠ „Dušan Obradović“ na Žabljaku, JU OŠ „Vuk Knežević” u Njegovuđi i Obrazovni centar „Šavnik“ u okviru kojeg se realizuje predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

image

Anđela Jakšić Stojanović posjetila škole u Šavniku i na Žabljaku

- MPNI

Kako je saopšteno iz MPNI, ministarka je razgovarala sa učenicima i nastavnicima, obišla učionice i kabinete u kojima su IT timovi nedavno instalirali računarsku opremu koju su ove škole dobile u okviru projekta koji se odnosi na digitalizaciju obrazovnog sistema u Crnoj Gori.

- U razgovoru sa direktorima, nastavnicima, vannastavnim osobljem i učenicima definisani su i ključni prioriteti za naredni period - saopšeno je iz ministarstva.

image

Anđela Jakšić Stojanović posjetila škole u Šavniku i na Žabljaku

- MPNI

Tokom posjete, Jakšić Stojanović je istakla da je realno očekivati da radovi na rekonstrukciji JU OŠ „Vuk Knežević“ u Njegovuđi koji se realizuju kroz donaciju Vlade SAD, a koji se odnose na uspostavljanje sistema grijanja, postavljanje bravarije i sređivanje fasade počnu uskoro, što predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u narednom periodu kada je u pitanju obrazovna infrastruktura na Žabljaku.

Ministarka je još jednom podsjetila na važnost ulaganja u obrazovanje, posebno u sredinama na sjeveru naše države koje su nepravedno zapostavljane u ranijem periodu, te najavila mnogo veću i značajniju podršku ovim ustanovama u budućnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:28