/ - FOTO: LAZAR RUŽIĆ/ - AIR MONTENEGRO
09/10/2023 u 23:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MVP: Avion Air Montenegra poletio za Izrael

Dolazak naših državljana iz Izraela u Podgoricu se očekuje u ranim jutarnjim časovima

Avion kompanije Air Montenegro, u organizaciji Vlade Crne Gore, sa ciljem evakuacije crnogorskih državljana iz Izraela, odletio je iz Podgorice u 23 sata, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova. 

- Planirano je da avion iz Tel Aviva sleti u Podgoricu u ranim jutarnjim časovima. Očekujemo da na letu bude 50 državljana Crne Gore, dok je za šest državljana koji se nalaze u gradu Eilatu, na jugu Izraela i koji, iz bezbjednosnih razloga, nijesu mogli doputovati do Tel Aviva, Ministarstvo vanjskih poslova, u saradnji sa počasnim konzulima Crne Gore u Izraelu, Nimrodom Rinotom i Jordanu, Nauri Ibrahimom, omogućilo prelazak granice prema Jordanu, kao i transfer do najbližeg aerodroma u gradu Akaba. Letom iz Podgorice u Tel Aviv je otputovalo 116 turista iz Izraela, koji su boravili u Crnoj Gori, navode iz MVP-a.

Takođe, na evakuacionom letu Vlade Crne Gore iz Tel Aviva ka Podgorici, shodno raspoloživim kapacitetima, pored crnogorskih, biće i državljani još nekoliko država.

- Naime, po utvrđivanju konačnog spiska crnogorskih državljana koji su se prijavili za povratak, Ministarstvo vanjskih poslova je, u komunikaciji sa nekoliko zemlja, u duhu partnerskih i prijateljskih odnosa, razgovaralo o mogućnosti da jedan broj njihovih državljana, koji čekaju na evakuaciju iz Izraela, doputuje letom koji je organizovala Vlada Crne Gore. Planirano je da se, pored državljana Albanije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, pridruži i nekoliko državljana Sjedinjenih Američkih Država i Švedske. Dolazak u Podgoricu očekuje se u ranim jutarnjim satima, a krizni tim MVP-a će nastaviti da prati situaciju i blagovremeno obavještava javnost, zaključuje se u saopštenju.

MVP: Evakuacioni let iz Izraela se očekuje do sjutra, pribavljene sve potrebne dozvole

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:32