Protest građana, Lamela C / - DAN
14/01/2024 u 12:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protest podrške vlasnicima stanova u zgradi Lamela C: Počnite od onih koji su napravili milionske objekte

Dio vlasnika stanova predao je, preko punomoćnika, Osnovnom sudu tužbu protiv države zbog rušenja Lamele C kojom traže 300.000 eura

Grupa građana okupila se ispred Lamela C u podgoričkom naselju Zabjelu, kako bi pružili podršku vlasnicima stanova te zgrade, čije je rušenje počelo 11. januara. 

image

Protest građana, Lamela C

- DAN

Ranije je na Fejsbuku najavljen događaj "Podrška vlasnicima stanova u Lameli C u zaštiti prava stanovanja", a organizator skupa pozvao je građane da se danas u podne okupe i time ne dozvole da se "kola slome na običnim ljudima".

- Ne pravite primjer od nas, ne počinjete od nas, ne pravite socijalne slučajeve od nas, počnite od onih koji su napravili milionske objekte i hotele. Vi nam oduzimate pravo na život na stanovanje. Ovo nije uskraćivanje, ovo je oduzimanje prava. Krenuli ste na "sirotinju". Pravite primjer od milionera ne od običnog naroda. Ne dajte da se kola slome na običnim ljudima, poručuje organizator.

Podsjetimo, 10. januara nije postignut dogovor između vlasnika stanova stambene zgrade Lamele C i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića. Predstavnici stanova saopštili da im je ponuđena pravna pomoć kako bi dobili obeštećenja, ali da su je oni odbili jer bi trebalo da čekaju četiri godine do rješenja tog problema.

Dio vlasnika stanova predao je, preko punomoćnika, Osnovnom sudu tužbu protiv države zbog rušenja Lamele C kojom traže 300.000 eura.

Osnovnom sudu predata tužba zbog rušenja Lamele C: Vlasnici stanova tuže državu i traže 300.000 eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:50