Rušenje Lamele C ispod Ljubovića / - FOTO: ANDRIJANA DABANOVIć
11/01/2024 u 23:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najavljen skup podrške vlasnicima stanova u Lameli C: Ne dozvolimo da se kola slome na običnim ljudima

Organizator događaja poziva građane da se okupe u nedjelju 14. januara u podne

Nakon što je jutros počelo rušenje zgrade Lamele C u podgoričkom naselju Zabjelo, na Fejsbuku je najavljen događaj "Podrška vlasnicima stanova u Lameli C u zaštiti prava stanovanja", a organizator skupa Smail Mucic poziva građane da se u nedjelju 14. januara okupe i time ne dozvole da se "kola slome na običnim ljudima".

- Ne pravite primjer od nas, ne počinjete od nas, ne pravite socijalne slučajeve od nas, počnite od onih koji su napravili milionske objekte i hotele. Vi nam oduzimate pravo na život na stanovanje. Ovo nije uskraćivanje, ovo je oduzimanje prava. Krenuli ste na "sirotinju". Pravite primjer od milionera ne od običnog naroda, poručuje organizator.

Pozvao je građane da dođiu i da pruže podršku običnim građanima u zaštiti svojih prava.

- Ne dajte da se kola slome na običnim ljudima, navodi se najavi događaja.

Podsjetimo, juče nije postignut dogovor između vlasnika stanova stambene zgrade Lamele C i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića. Predstavnici stanova saopštili da im je ponuđena pravna pomoć kako bi dobili obeštećenja, ali da su je oni odbili jer bi trebalo da čekaju četiri godine do rješenja tog problema.

Odović: Vlasnici stanova odbili su kompromis

Ministarstvo urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine donijelo je 5. decembra 2023. rješenje, kojim je dozvoljeno prinudno izvršenje rješenja o rušenju, iz marta 2019. godine. Potom je investitor najavio da će sam srušiti objekat 20. decembra prošle godine, ali do toga nije došlo.

Građani su se tog dana okupili ispred zgrade kako bi spriječili rušenje zgrade. Predstavnik stanara Čedmir Radičević kazao je da je rušenje obustavljeno zbog toga što je iz Ministarstva stiglo obrazloženje da će se čekati odluka Upravnog suda, jer je u pitanju upravni spor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:35