/ Фото: Срђан Бољевић
26/11/2021 u 08:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најављено велико невријеме, на сјеверу снијег, опрез због јаког вјетра

Усљед јаког вјетра могуће су одређене посљедице у урбаним срединама на енергетској мрежи, упозоравају из МУП-а

Метеоролози су најавили да се на територији Црне Горе од данас па до 30. новембра могу очекивати временске непогоде.

Из Директората за ванредне ситуације поручују да је потребно подићи степен оперативне спремности на виши ниво.

- У овом периоду у централним и јужним предјелима очекује се обилна количина кише, са јаким грмљавинским процесима, локално могуће и олујно временске непогоде. Такође, очекује се јак јужни вјетар посебно на приморју и нарочито на сјеверу у вишим предјелима врло јаки-олујни удари јужног вјетра - подсјећају из МУП-а.

Најављено је да се у понедјељак 29. новембра очекује нагло захлађење и нагли прелазак кише у снијег у сјеверним и централним предјелима и у планинама на југу, тако да се 29.-30. новембра очекују и снијежне падавине са формирањем снијежног покривача.

- Kао последица очекиване метеоролошке ситуације, потенцијално је могућа обилна количина воде и одређени проблеми са обилном количином воде у урбаним срединама, на бујучним токовима и дуж путева који пресјецају планинске косине. На мјестима гдје су вршени или су у току озбиљни грађевински захвати и на мјестима гдје је нарушена природна повезаност тла могућа су фрагментирана клизишта-бујични нанос материјала - истичу из МУП-а.

Усљед јаког вјетра могуће су одређене последице у урбаним срединама, на енергетској мрежи, на градилиштима, на објектима дуж обале.

Дуж обале очекују се таласи и подизање нивоа мора. Током уторка очекује се престанак падавина.

- Ова метеоролошка ситуција, може озбиљно да омета свакодневне редовне рутинске активности. Због свега наведеног потребно је подићи степен оперативне спремности на виши ниво. Kонтакт: ОKЦ 112 (020/481-831; 067/112-112 :e-mail: mup.emergency.okc112@t- com.mе - поручују у МУП-у.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:26