Sastanak Damjanovića i Vojinovića sa predstavnicima Sindikata prosvjete / - MINISTARSTVO FINANSIJA
16/12/2022 u 08:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nastavljeni pregovori sa Sindikatom prosvjete o mogućnostima za povećanje zarada

Iako konačan dogovor nije postignut, okončan je u partnerskom duhu, jer je zagarantovana namjera da se omogući povećanje zarada u granicama realnih finansijskih mogućnosti i raspoloživih budžetskih kapaciteta

Zajedničkim sastankom ministra finansija mr Aleksandra Damjanovića, ministra prosvjete mr Miomira Vojinovića i predsjednika Sindikata prosvjete Radomira Božovića i potpredsjednika tog sindikata Jovana Draškovića nastavljeni su pregovori o mogućnostima unapređenja standarda prosvjetnih radnika, prevashodno kroz povećanje koeficijenta za zarade, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

- Predstavnici sindikata ponovili su zahtjeve, a ministar Damjanović im je predočio moguću dinamiku uvećanja koeficijenta na zarade u skladu sa Predlogom budžeta za 2023. godinu, naglasivši da je omogućavanje boljeg materijalnog statusa zaposlenih u prosvjeti, kao  veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice važan vladin cilj - navodi se u saopštenju.

Iako, na današnjem sastanku, konačan dogovor nije postignut, okončan je u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer  je zagarantovana namjera da se omogući povećanje  zarada, u granicama realnih finansijskih mogućnosti i raspoloživih budžetskih kapaciteta. 

Takođe se razgovaralo i o ostalim zahtjevima koji se odnose na unapređenja materijalnog statusa prosvetnih radnika,  a koji se definišu kroz Granski kolektivni ugovor, vodeći  računa o zakonskim mogućnostima za izmirenje istih. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 03:31