SUME, drvo / - SELJAK.ME
14/10/2023 u 08:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nelegalna eksploatacija šume: Za mjesec podnijeto šest prijava, izdat 161 prekršajni nalog

Uprave za inspekijske poslove će, kako ističu, posebnu pažnju, pored redovnih aktivnosti, posvetiti ovoj privrednoj grani i na taj način doprinijeti suzbijanju nelegalne eksploatacije državnih resursa

Uprava za inspekcijske poslove predvođena šumarskom inspekcijom, zajedno sa kolegama iz tržišne i radne inspekcije, je u pojačanim aktivnostima koje se tiču suzbijanja eksploatacije šuma u periodu od 2. do 13. oktobra izvršili 120 inspekcijskih nadzora.

Kako su saopštili, utvrđeno je 49 nepravilnosti i izdato 48 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 20.550 eura. Podnijeto je šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i krivična prijava, dok je u jednom objektu donijeto rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti pečaćenjem. Takođe, kako dodaju, donijeto je 11 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i jedno ukazivanje.

- Zajedničke akcije ovog tipa u pojačanom intezitetu kontinuirano su sprovođene još od prvogsastanka Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, kako samostalno u organizaciji našeg organa tako i u saradnji sa Upravom policije i drugim nadležnim institucijama. U prilog činjenici da su dosadašnje akcije itekako bile uspješne ide i podatak da je u ovih mjesec dana ukupno izvršeno 386 inspekcijskih nadzora, podnijeto šest krivičnih prijava, konstatovanoje 157 nepravilnosti i izdat je 161 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 65.050 eura - istič iz UIP.

Napominju da i u periodu koji slijedi inspektori Uprave za inspekijske poslove će posebnu pažnju, pored redovnih aktivnosti, posvetiti ovoj privrednoj grani i na taj način doprinijeti suzbijanju nelegalne eksploatacije državnih resursa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:54