Вукчевић / Фото: Дан
03/12/2021 u 11:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никола Вукчевић: ДПС и СД држе моралне придике умјесто да су у затвору

О важности вакцинације говори човјек који није вакцинисан, а о толеранцији екстремиста, поручио је он

Демократска партија социјалиста (ДПС) и Социјалдемократе (СД) држе моралне придике Влади умјесто да су у истражном затвору, казао је данас бивши кандидат за државног секретара из области културе, редитељ и универзитетски професор Никола Вукчевић.

Како је навео, ово ће бити Влада која ће својим аматеризмом и неспособношћу скренути пажњу са свих непочинстава ДПС-а, заробљености Црне Горе и уништења њених институција.

- Влада која је имала оперативну моћ да многе ствари постави како треба те најлакши задатак на свијету (након што им је неко други донио побједу) - да прекине клијентелизам и корупционизам претходне власти и да способним и часним људима заштити јавни интерес те похапси лопове. Понеки министар је понешто урадио али нити један лопов није ухапшен, сваки закон је релативизован (поготово Закон о здрављу), на многим мјестима су довели тужне и јадне кадрове који умјесто да су способни, образовани и часни - прије свега су 'наши' и ништа више, удавили су се 'по дубини'. Држава је ресурс којом треба управљати у јавном интересу (да би нам се враћало профитом, финансијским и културним, да би сјутра могли да уложимо у нешто ново, без задужења) а не терен за аматеризам и 'наше'. Укупан салдо је тужан. Укупна политика у култури је тужна. ДПС и СД држе моралне придике овој Влади умјесто да су у Истражном затвору. Дјецу и даље лијечимо смс-ом?- пита се Вукчевић. 

Како је надаље истакао, о важности вакцинације говори човјек који није вакцинисан, а о толеранцији екстремиста. 

- Макар смо доживјели да тридесетогодишње једноумље и пљачкашки систем падне (и то само дјелимично), али - неспособност и аутизам ове Владе, те сујете партија - управо враћају ДПС на велика врата: без хапшења, без лустрације, без примјера како треба ићи даље. Ова Влада је имала полуге да разшарафи систем који је ову земљу јео изнутра (хапшењем, истрагама, саосјећајем према жртвама транзиције) и права мјера њиховог успјеха је да опозицији на данашњи дан можда фали само један посланик да их сруши. Поражавајуће, али то је права мјера њиховог успјеха, њима непријатељ не треба.  Нека нам је сретна овако најспособнија Влада. Моја савјест је мирна, али је моја туга велика. Из овога - свакако сам пуно научио. А времена је све мање- закључио је Вукчевић. 

Подсјетимо, Вукчевић је у децембру прошле године саопштио је да је прихватио понуду да буде државни секретар за културу у Министарству просвјете, науке, културе и спорта.

Вукчевић је тада истакао да је одлучио да прихвати позив како би допринио руковођењу ресором културе у Министарству.

Након непуних мјесец дана медији су писали да је Вукчевић раскинуо експертски уговор са Министарством просвјете, науке, културе и спорта и да неће обављати ту функцију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. april 2024 21:14