Vuk Niković / - ZHMP
20/07/2024 u 10:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Niković: Napadnuto medicinsko osoblje u nikšićkoj Hitnoj pomoći

Direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković saopštio je da je sinoć, oko jedan sat iza pomoći, u prostorijama Hitne pomoći u Nikšiću desio napad na ekipu hitne medicinske pomoći u toku pružanja medicinske intervencije.

- Dana 20.07 oko 1 čas u prostorijama Jedinice HMP Nikšić desio se napad na ekipu hitne medicinske pomoći doktore i medicinske tehničare u toku pružanja medicisnke intervencije. Pratnja pacijenta  dok je doktorica ukazivala pomoć maloljetnim licu J.N biva fizički napadnuta od strane ženske osobe J.N koja pesnicom u predjelu lica udara doktoricu koja u tom momentu radila svoj posao. Potom počinje masovna tuča u kojoj pratnja pacijenta i J.M  napada tehničara hitne pomoći kao i ostatak ekipe. Posle izvjesnog vremena dolazi policija na lice mjesta i izgrednike privodi. Doktorica i tehničar su sa povredama u predjelu glave pregledani u Opštoj bolnici Nikšić-navodi se u saopštenju.

Kako navodi, Ovo su u zadnje vrijeme učestale situacije koje moraju biti procesuirane i sankcionisane shodno zakonu  od strane državnih organa jer je potrebno doktorima dozvoliti da rade svoj posao u uslovima koji su sami po sebi vrlo otežani i specifični jer se radi smjenski rad i pruža se hitna medicinska pomoć.

- Svaki pojedinac koji na ovakav način se ponaša u zdravstvenoj ustanovi mora biti sankcionisan kako se ovakve situacije ne bi dešavale u medicisnkoj ustanovi koja je vrlo bitan dio zdravstvenog sistema. Kao direktor Zavoda za Hitnu medicisnku pomoć Crne Gore stojim iza svojih zapsolenih koji su jutros pod vidnim stresom, zabrinuti za svoju bezbjednost zbog vrlo brutalnih prijetnji koje ne dolikuju čovjeku u 21 vijeku. Zamislite da su posle svega nastavili da pružaju hitnu medicisnku pomoć građanima Nikšića- istakao je on

Apelije na građane Nikšića i svih gradova u  Crnoj Goro, a u kojima postoje Jedinice Hitne medicinske pomoći da poštoju medicisnke radnike u tim ustanovama koji vrlo odgovorno rade svoj posao, posao pun stresa, neizvjesnosti i sada je potrebno da ih neko fizički napada i prijeti.

- Uradićemo sve da se ovo zaustavi, a izgradnici najstrozije kazne shodno jasnim odredbama zakona gdje napada na medicinsko osoblje se kažnjava kaznom zatvora na čemu ću insistirati- naglasio je Niković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 18:36