Uprava za šume / - UPRAVA ZA šUME
07/06/2024 u 09:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nove prijave za bespravne sječe u područnim jedinicama Andrijevica, Kolašin i Žabljak

U prethodnim danima, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima nastavili su da zahvaljujući intenzivnim kontrolama terena postižu odlične rezultate u borbi protiv bespravnih sječa.

- U Područnoj jedinici Andrijevica zatekli su vozilo natovareno drvnim sortimentima bez uvjerenja o porijeklu istih i valjane dokumentacije. Utvrđeno je da je bespravnu sječu izvršio G. Ć., a drvne sortimente prevozio S.Ć. Bespravni drvni sortimenti su zaplijenjeni i istovareni na siguran lager, dok je protiv ova dva lica podnesena prijava, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Početkom ove sedmice u Područnoj jedinici Kolašin, Gazdinska jedinica „Moračko Trebaljevo“ na licu mjesta službenici Uprave zatekli su lice koje je vršilo nelegalnu sječu.

- Službenici Uprave su u prethodna dva mjeseca aktivno pratili ovaj rejon, obzirom da su u istom bile registrovane bespravne sječe i podnešeno više prijava na NN lice. Međutim, pojačanom aktivnošću rejonskog lugara vikendima i u popodnevnim satima, došlo se do počinioca, a krivična prijava je dostavljena ODT Kolašin na dalju nadležnost, navodi se u saopštenju.

Uprava za gazdovanje šumama podnijela prijavu za bespravne sječe u Bijelom Polju

U istom periodu, zahvaljujući aktivnim kontrolama terena službenika Uprave u Područnoj jedinici Žabljak, Gazdinska jedinica „Donji Šaranci“, otkrivena je još jedna bespravna sječa.

- Zahvaljujući zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave policije, otkriveno je mjesto bespravno posječenih trupaca, a daljom analizom pronađen je i traktor sa natovarenim trupcima i utvrđen identitet počinioca. Odmah po organizovanju prevoza, bespravno posječeni trupci će biti lagerovani na sigurnoj lokaciji, dok će protiv lica M. Š. biti podnešena krivična prijava za bespravne radnje u šumi, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 08:36