/ NVO CELIJAKIJA
31/12/2022 u 16:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NVO Celijakija: Podijelili 150 bezglutenskih paketića

Udruženje će već u januaru započeti novi ciklus radionica predavanjima iz nutricionizma i o važnosti psihološke podrške pri usvajanju bezglutenske ishrane

Novogodišnja čarolija ozarila je lica i nacrtala osmjeh mališanima i njihovih roditeljima, članovima NVO Celijakija Crne Gore. Svečanost je priređena sinoć u KIC-u Zeta, u Golubovcima, a kako je Deda Mraz konstatovao, svi su u 2022. bili dobri i nijesu jeli gluten, pa ih je nagradio novogodišnjim paketićima i magičnim zagrljajem.

- Ove godine smo zahvaljujući sponzorima, uvoznicima bezglutenskih proizvoda, pripremili 150 bezglutenskih paketića koje smo poklonili djeci, članovima NVO Celijakija. Zahvaljujući podršci Opštine Golubovci svečanost smo priredili u ovoj divnoj sali, a Glavni grad je subvencionisao organizivanje programa. Svako naše okupljanje ima i edukativnu crtu, pa je tako naša članica Jela Radević govorila o pravilno obilježenim bezglutenskim proizvodima, sa akcentim na orašaste plodove. Uz osvrt na sve što smo ove godine naučili i evociranje uspomene na divno druženje tokom kampa na Skadarskom jezeru, izrazili smo nadu da ćemo konačno u 2023.dobiti savjetovalište za bezglutensku ishranu - kaže Valentina Piperović, predsjednica NVO Celijakija.

Udruženje će već u januaru započeti novi ciklus radionica predavanjima iz nutricionizma i o važnosti psihološke podrške pri usvajanju bezglutenske ishrane kao jednog od zdravih stilova života.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 09:41