Smeće u Limu kod Doboja / - SCREENSHOT/ Euromost
24/11/2023 u 15:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NVO "Euromost": Smeće iz Berana i Bijelog Polja opet preplavilo Lim

Po proceni udruženja "Jastreb" iz Priboja, u ovom gradu na rijeci Lim je oko 10.000 metara kubnih smeća i raznovrsnog otpada

Dramatične slike ponovo stižu sa rijeke Lim kod Priboja, jer je poslednji poplavni talas do lančanice u ovom gradu ponovo doneo ogromne količine smeća iz Bijelog Polja i Berana, objavila je nevladina organizacija "Euromost" na svom Facebook profilu. 

Po slobodnoj proceni udruženja "Jastreb" iz Priboja, u ovom gradu na rijeci Lim je oko 10.000 metara kubnih smeća i raznovrsnog otpada.

- Najveći dio smeća do Lima u Priboju, dolazi tokom poplavnog talasa u Crnoj Gori iz Bijelog Polja i Berana, gdje se uz tok Lima gomilaju divlje deponije, tako do Priboja dolazi sve i svašta, pa čak i ostaci nadgrobnih spomenika, saopštili su kolege iz Priboja, NVO "Euromost" - navodi se u objavi.

- "Euromost" zajedno sa udruženjima iz Prijepolja i Priboja, prati godinama probleme sa kojim se pored opština u Crnoj Gori susreću i Opštine Prijepolje i Priboj, a tiče se nekontrolisanog odlaganja otpada na obalama Lima - naveli su iz "Euromosta", koji su dostavili snimak i fotografiju kako danas izgleda rijeka Lim na području Opštine Priboj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:49