U podgorici spašen konj / - NVO "LARA I MIšKO"
30/08/2024 u 12:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

NVO „Lara i Miško” u Podgorici spasila iznemoglog napuštenog konja

Predstavnici NVO “Lara i Miško” iz Danilovgrada, koja se bavi zaštitom i udomljavanjem konja, juče su na Vrelima ribničkim u Podgorici spasili od smrti i uspavljivanja koji je bio kolabirao.

Naime, stanovnici naselja Vrela ribnička u Podgorici juče su u svom naselju pronašli iznemoglog napuštenog konja, koji je nepomično ležao na javnoj površini. Iako su pokušavali da mu pomognu, sve je bilo bezuspješno. Kontaktirane su sve nadležne institucije, ali po već ustaljenoj matrici, svi su bježali od odgovornosti. Na licu mjesta su izašli predstavnici gradske komunalne službe i veterinar, a njihovo jedino rješenje problema je bilo da se konj uspava.

image

Konj kolabirao

- NVO "LARA I MIšKO"

Saznavši za ovaj slučaj, na teren su izašli predstavnici NVO “Lara i Miško” iz Danilovgrada, koja se bavi zaštitom i udomljavanjem konja.

image

Sklonište za napuštene životinje "Lara i Miško"

- NVO "LARA I MIšKO"

- Odmah po dolasku shvatili smo da je jadna životinja premorena i izgladnjela, usljed čega je kolabirala i pala. Po našem mišljenju, uspavljivanje konja nije bila jedna od opcija, pa smo odlučili da pokušamo da ga spasimo. Životinju smo prevezli do našeg skromnog skloništa, gdje joj je, u našoj organizaciji, pružena potrebna medicinska pomoć i ona se nalazi kod nas, u nadi da će se u narednom periodu potpuno oporaviti - kazali su iz ove NVO.

image

Spašavanje konja

- NVO "LARA I MIšKO"
image

Spašavanje konja

- NVO "LARA I MIšKO"

Oni napominju da je prilikom očitavanja čipa dokazano da konj ima vlasnika, koga nadležne institucije nisu uspjele da pronađu, što  je krajnje razočaravajuće.

- Takođe, svima je poznato da se na javnim površinama, pogotovu na teritoriji Podgorice, nalazi poprilično veliki broj zanemarenih vlasničkih konja, ali nadležne službe taj problem kao da ne interesuje, a samim tim, nema ni sankcija za bahate i neodgovorne vlasnike - navode iz NVO.

Oni žele da upoznaju javnost da NVO “Lara i Miško” postoji već pet godina, a cilj njihovog djelovanja je pružanje pomoći i udomljavanje napuštenih konja.

UP: Prekršajna prijava protiv tri osobe zbog tuče na trci konja u Plužinama

- Trenutno u našem skloništu boravi šest udomljenih konja i dva magarca, ali ono što želimo da naglasimo, jeste da su uslovi u našem skloništu jako loši, jer se naša organizacija nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji, lišena bilo kakve pomoći od strane države i Opštine Danilovgrad, na čijoj se teritoriji nalazimo. Bez obzira na to što smo jedina organizacija ove vrste u Cenoj Gori i što smo aplicirali na sve projekte raspisane od strane Ministarstva poljoprivrede i Opštine Danilovgrad, nikada do sada nismo dobili nijedan euro pomoći. Zato koristimo ovu priliku da pozovemo sve društveno odgovorne kolektive, kao i pojedince, da u skladu sa mogućnostima pomognu našoj organizaciji, a to mogu učiniti u hrani, građevinskom materijalu za izgradnju uslovnog skloništa ili pak uplatom sredstava na naš žiro račun: 510000000014216166 (CKB banka). Takođe nas možete kontaktirati putem našeg telefona: +38269673297 - naveli su iz NVO “Lara i Miško” Danilovgrad na čelu sa direktorom Filipom Kneževićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 00:39