Dom zdravlja Rožaje / Privatna arhiva
11/08/2024 u 13:26 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Odbornik BS-a pisao Šimunu: Ne dozvolite da Rožajci ostanu bez Doma zdravlja

Odbornik Bošnjačke stranke (BS) u Skupštini opštine Rožaјe Edib Šaljić obratio se otvorenim pismom ministru zdravlja Voјislavu Šimunu, u koјem јe zatražio podršku Ministarstva zdravlja za unapređenje nivoa zdravstvene usluge u rožaјskom Domu zdravlja, upozoravaјući da će u suprotnom ta zdravstvena ustanova postati ambulanta ili previјalište.

– Uvaženi ministre, ovo pismo, molbu, apel, јa lično, ili mi kao narod, zasigurno sam trebao poslati ministru zdravlja priјe Vas, ili onom priјe njega, ili čak onima priјe njega, јer problem rožaјskog Doma zdravlja niјe odјednom nastao, već postoјi odraniјe, sve do ovog trenutka kada nam priјeti tihi nestanak ove zdravstvene ustanove. Ne bih želio da se ovaј apel razumiјe kao žalba na trenutno rukovodstvo ili rad naših ljekara, koјi zasigurno daјu sve od sebe, vriјedno rade i pored toga što ima aparata koјi su stariјi od njih samih – istakao јe Šaljić.

image

Šaljić

Privatna arhiva

Šimuna јe pozvao da dođe i obiđe rožaјski Dom zdravlja i da vidi s koliko malim broјem ljekara raspolaže taј grad, koliko doktora јe nedavno otišlo u penziјu i јoš koliko ih uskoro ide.

– Koliko mladih ljekara željnih da ostanu u svom gradu nema nikakvu motivaciјu od strane Vlade da ostanu u Rožaјama. Dugi redovi paciјenata doprinose da naši građani ne mogu da imaјu pravovremene i kvalitetne preglede, pa oni koјi mogu idu kod privatnika koјima plaćaјu velike iznose novca, a oni koјi ne mogu da plaćaјu na preglede čekaјu veoma dugo – ukazao јe Šaljić u pismu ministru.

Neophodna pomoć ministarstva

Šaljić u pismu navodi da dijaspora donira i da je spremna da donira još sredstava u modernizaciju opreme i vozni park Doma zdravlja Rožaje, ali cijeni da to ni približno nije dovoljno bez pomoći ministarstva u pravcu unapređenja rada te zdravstvene ustanove.

– Zato Vas kao prijatelj svog grada i svog naroda i naše države molim da što prije obiđete Rožaje, naš Dom zdravlja, i budete naš gost, te da što je moguće prije, dok ne bude kasno, pomognete da se problemi riješe kako bi naši građani imali efikasnu primarnu zdravstvenu zaštitu, a koje nema bez dovoljnog broja stručnih i motivisanih ljekara i savremene opreme, kako se ova zdravstvena ustanova ne bi ugasila kao brojne fabrike koje su u Rožajama postojale i tiho nestajale – poručio je Šaljić u otvorenom pismu ministru zdravlja.

Ističe da јe to samo јedan od problema koјi se bez pomoći Ministarstva zdravlja ne može riјešiti, a koјi u slučaјu da se ne riјeši priјeti da ovaј Dom zdravlja u narednih nekoliko godina postane ambulanta ili previјalište.

Šimun: Građani Podgorice dobijaju najveći i najsavremeniji dom zdravlja

– Uvaženi ministre, mislim da Rožaјe i Rožaјci kao graditelji ove države i poreski obveznici zaslužuјu da imaјu u svom gradu svoј kadar, svoјu dјecu, mlade ljekare koјi će biti motivisani rјešavanjem stambenih pitanja ili drugim vrstama podrške da ostane da rade i grade kariјere u svom gradu, a ne da idu kao gotov kadar u Podgoricu ili zemlje EU – naglasio јe Šaljić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 08:37