/ - НВО Еквивалент
25/02/2022 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана конференција у оквиру пројекта: "Youth Empowerment and Employability Strengthening – YEES!"

Пројекат има за циљ: Допринос јачању вјештина и компетенција младих радника, младих и маргинализованих група како би се повећала запошљивост младих и повећала њихова укљученост у демократски живот

Невладина организација “Еквивалент” у сарадњи са невладином организацијом Културни центар “Хомер”  организовала је прву пресс конференцију  у оквиру реализације пројекта "Youth Empowerment and Employability Strengthening – YEES!" који суфинансира Европска унија кроз програм Ерасмус+ (Изградња капацитета у области младих) у трајању од двије године. То је саопштила Светлана Цицварић извршна директорица.

Пројекат има за циљ: “Допринос  јачању вјештина  и компетенција младих радника, младих и маргинализованих група како би се повећала запошљивост младих и повећала њихова укљученост у демократски живот.”

Конференција је одржана 25. фебруара  у сали Центра за развој невладиних организација у Подгорици  са почетком у 10 часова. На отварању пресс конференције испред невладине организације “Еквивалент”  присутнима се обратила извршна директорица Светлана Цицварић којом приликом је истакла, да су у спровођење овог пројекта укључене још три партнерске организације из три земље Програма: “Балкански развојни центар” из Србије, “Mobility Friends” из Португала и “Active Youth” из Литваније, док је поред невладине организације “Еквивалент” и невладине организације Културни центар “Хомер”  из Црне Горе, од партнера из региона Западног Балкана укључена  и невладина организација “Greenways” из Босне и Херцеговине. 

Даље је у свом излагању представила пројектне активности  које ће бити реализоване на подручју Црне Горе у наредне двије године.

Испред невладине организације Културни центар “Хомер”, присутнима се обратила Ивана Перуничић, финансијска менаџерка која је у свом излагању представила четири радна пакета која су предвиђена овим пројектом.

На крају догађаја, извршна директорица невладине организације “Еквивалент” је навела да ће се у оквиру овог пројекта организовати и завршна конференција на којој ће бити представљени постигнути резултати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:43