Pobjednice takmičenja / - NVU INTERAKCIJA
30/01/2024 u 12:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održano takmičenje o medijskoj pismenosti: Osnovci prepoznali lažne vijesti

Od 149 učenika i učenica koji su pohađali radionice o medijskoj pismenosti takmičenju je prisustvovalo njih 18

Učenice Hana Kurtagić, Tara Gavrilović i Đurđa Nikolić pobjednice su takmičenja za osnovce o medijskoj pismenosti i prepoznavanju lažnih vijesti pod nazivom „Čitam i što nije napisano“, saopštilo je nevladino udruženje Interakcija.

Takmičenje je bilo prilika da učenici i učenice iz četiri osnovne škole koji su u prethodnom periodu pohađali radionice o medijskoj pismenosti pokažu šta su i koliko naučili.

image

Sa takmičenja o medijskoj pismenosti

- NVU INTERAKCIJA

- Od 149 učenika i učenica koji su pohađali radionice o medijskoj pismenosti takmičenju je prisustvovalo njih 18. Za sve takmičare obezbijeđene su prigodne nagrade, dok su tri prvoplasirane učenice dobile i vrijedne nagrade koje je obezbijedila druđtveno odgovorna kompanija One - navodi se u saopštenju.                    

Prvoplasirana Hana Kurtagic dobitnica je mobilnog telefona. Tara Gavrilović je za drugo mjesto osvojila i blue tooth zvučnik, dok je Đurđa Nikolić, kao trećeplasirana, osvojila blue tooth slušalice.

image

Sa takmičenja o medijskoj pismenosti

- NVU INTERAKCIJA

Tri prvoplasirane učenice na takmičenju, takođe će biti u prilici da obiđu jednu od televizija sa nacionalnom pokrivenošću.

- Takmičenje i radionice organizovane su u okviru projekta „Aktivizmom mladih do medijske pismenosti“ koji sprovodi nevladino udruženje Interakcija u cilju osnaživanja kritičkog odnosa osnovaca prema medijskim sadržajima kojima su svakodnevno izloženi. Prepoznajući značaj ove teme za osnovce učešće u projketu uzele su osnovne škole „Novka Ubović“, „Vlado Milić“, „Radojica Perović“ i „Sutjeska“ - navode iz NVU Interakcija. 

image

Sa takmičenja o medijskoj pismenosti

- NVU INTERAKCIJA

Projekat „ Aktivizmom mladih do medijske pismenosti“ podržan je kroz program „Podržani = osnaženi”, u okviru grant šeme „Zajednica u akciji“, koji realizuje Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:38